avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pot beneficia de pensie de invaliditate?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pot beneficia de pensie de invaliditate?

Buna sunt laura si am 30 ani doresc sa aflu daca pot face ceva an cazu meu desi sufar de o boala de mica am plobleme cu auzu pe ambele parti si nu am nicun venit stau cu mama mea care are 63 ani si are o pensie de 600 si nu ne descurcam va rog mult ajutatima si pe mine cu un sfat ceva eu nu pot lucra finca nu aud si e foarte greu fara sa nu antalegi sufar de HIPOACUZIE PROFUNDA BILATERALA PAM peste 110db cu grad de inteligibilitate . si am decat 2 ani pe cartea de munca cum pot benificiea si eu de o pensie pe caz de boala va rog mult ajutatima adresa mea este lau_laura8434 astept raspunsu ce pot face si unde sa merg nu pot sta nu am bani nici de aparate va rog ajutatima :sorry:
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:35, 17 Ianuarie 2013
1. - Se poate beneficia de pensie de invaliditate oricand, daca medicii vor hotari asta.
- Pensionarea pentru invaliditate nu mai este conditionata de un anumit stagiu de cotizare in functie de varsta.

2. Incadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale.

3. Propunerea pentru incadrarea in grad de invaliditate se face de catre medicul specialist care asigura asistenta medicala.

4. - Trimiterea catre medical specialist o da medicul de familie.
- Asadar se incepe cu o vizita la medicul de familie.

Va multumesc mult pentru sfat desi am toate actele necesare si de peste tot de unde am fost audiograme esiri din spital referate medicale de catre medicu specialist dar am fost si am loat legatura cu cei de la casa de pensi dar me-au zis k trebuie cel putin 5 an de munca si nu pot esi cu o boala mai trebuie cel putin 2 boli ear eu sufa numai de acesta boala .deci sa ancep cu o trimitere la medicu de fam si dupa aceiea voi merge la un medic specialist de ORL daca am toate actele pot merge la casa de pensi pentru a baga dosaru sau cum procedez de 30 ani sunt fara venit ami zic mereu cei de la casa de pensi k pot merge sa fac dosaru dar nu pot intre an grad k asa nui boala va puteti imagina cum sa lucreze un om care nu aude , va multumesc mult o sa ancep cu medicu de fam .
buna domnu tudorvaleriu , contu meu nu merge cu lauratoma acum sunt cu laura84 domnule va rog mult am fost la medic fam am loat trimitere am fost la medic specialist m-ea dat un referat medical cu boala care o am am si o foaie an care scrie cum am nivelu auzului si an care se spune k nu aud de loc cu grad de inteligibiltate peste 110 bd 0% nu aud ce pot face acum unde pot merge unde este comisia nimeni nu spune va rog mult intrati pe adresa lau__laura8434 sa pot sa vorbesc cu Dum unde si ce fac unde sa merg va multumesc
V-am mai spus sa mergeti la Casa de Pensii de care apartineti si sa va spuna unde isi desfasoara activitatea comisia de expertiza medicala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna tomalaura93 tomalaura93 BUNA POATE CINEVA SA AMI SPUNA CE POT FACE SA MA PENSIONEZ PE CAZ DE BOALA SUFAR DE O BOALA HIPOACUZIE PROFUNDA BILATERALA PAM peste 110db0%GRAD DE ... (vezi toată discuția)
Buna ziua tomalaura93 tomalaura93 Sunt laura si sufar de o boala de hipoacuzie servera profunda bilaterala peste 120% am fost la casa de pensi sa vada daca pot esi mau trimis antrun grad acolo ... (vezi toată discuția)
Pensie pe caz de boala plaian plaian am 29 ani si sufar de parkinson si sunt profesor titular.ma afecteaza foarte mult aceasta boala incat nu pot nici scrie ca lumea. vreau sa stiu daca pot sa ma ... (vezi toată discuția)