avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA - Baza lunara de calcul pentru contributia la ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA - Baza lunara de calcul pentru contributia la pensii

Buna ziua,
Stiu ca venitul declarat ca si baza lunara de calcul pentru contributia la pensii "nu poate fi mai mic de 35% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat şi nici mai mare decât echivalentul a de 5 ori acest câştig".

Intrebarea mea: Exista beneficii daca suma declarata nu este suma minima? Cum influenteaza contributia actuala la pensie calcularea (peste zeci de ani probabil) pensiei?
Cel mai recent răspuns: Popu , utilizator 16:29, 21 Ianuarie 2013
[ link extern ]

Ipi, mai sus este proiectul de lege legat de bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2013;
e doar un proiect da 90% asa ramine...

Art.17. - Câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2013 este de 2.223 lei.

deci 35% din 2223

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributie la pensie pentru pfa deaconu deaconu daca din activitatea desfasurata pe baza de pfa, inregistrez un venit lunar de 7000lei, pot sa-mi aleg intre minim si maxim impus suma pentru care sa ma ... (vezi toată discuția)
Contributie la fondul de pensii pfa amatei amatei Buna ziua, Sunt PFA si nu am platit inca pensiile pentru anul acesta. Imi puteti spune daca se calculeaza tot ca anul trecut (31,3% din venitul ... (vezi toată discuția)
Sistemul de pensii si intreprinderea individuala ContSters91960 ContSters91960 Buna ziua,avem o I.I.cu venit in sistem real,prestari servicii fara angajati,stiam ca nu avem obligatia de a ne asigura la sistemul de pensii,dar de curand am ... (vezi toată discuția)