avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contributie la fondul de pensii PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contributie la fondul de pensii PFA

Buna ziua,

Sunt PFA si nu am platit inca pensiile pentru anul acesta.

Imi puteti spune daca se calculeaza tot ca anul trecut (31,3% din venitul declarat)?

Stiu ca in 2012 pensiile au trecut la administratia financiara, s-a schimbat cumva si baza de calcul? Erau zvonuri la un moment dat ca vor sa inlocuiasta venitul declarat cu venitul net realizat...

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriana Stanica , Consilier juridic 18:06, 7 Aprilie 2013
In anul 2013, PFA-urile datoreaza la sistemul de pensii o contrbutie de 31,3% din venitul declarat.
Acest venit nu poate fi mai mic de 35% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat- (adica 35% din ,2223 lei ,adica 778 lei
) dar nici mai mare decat echivalentul a de 5 ori castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarior de stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributie la pensie pentru pfa deaconu deaconu daca din activitatea desfasurata pe baza de pfa, inregistrez un venit lunar de 7000lei, pot sa-mi aleg intre minim si maxim impus suma pentru care sa ma ... (vezi toată discuția)
Asigurare in sistemul de pensii- pfa ContSters237549 ContSters237549 Pentru PFA fara venituri, se poate incheia contract de asigurare in sistemul de pensii? Daca da, se plateste lunar la nivelul sumei asigurate, de la data ... (vezi toată discuția)
Infintare firma transport marfa nastasecornel nastasecornel Doresc sa infiintez o firma de transport marfa.Detin o autoutilitara de 3,5 tone. Veau sa am o contabilitate simpla chiar poate fara contabila. Sa fie ... (vezi toată discuția)