avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Din CCC in ºomaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Din CCC in ºomaj

bună ziua
Din 1 martie 2009 pana in 1 martie 2010 am fost in somaj, apoi m-am angajat ca lucrator comercial(din 1 martie, dar CM mi-a facut cu data de 25 martie 2010). Am ramas insarcinata, inainte de a intra in concediu de maternitate (acel concediu pana sa nasc, eu am intrat pe 14 decembrie), patronul m-a mutat la alt magazin de-al dânsului, urmând ca magazinul la care mă angajasem eu sa-l inchidă in februarie 2011( aproape la o luna dupa ce eu am nascut).
Din motive de sanatate am nascut cu 3 saptamani inainte de termen. M-i s-a spus ca dacă CM imi facea cu 2 zile mai tarziu , eu nu mai primeam indemnizatie crestere copil, pt ca in anul anterior nasterii am avut intrerupere pe CM din 1 martie - 25 martie 2010. Din concediul de odihna mai am de luat 10 zile pe anul 2010.
Din 2011 ian până în prezent patronul a tot schimbat fetele care se s-au angajat in locul meu.( vreo 7).
Acum eu trebuie sa ma prezint la serviciu pe data de 23 ianuarie 2013.O persoană de la acea firmă m-a anuntat că patronul o sa ma primeasca la serviciu doar o saptamana, doua, urmand sa ma dea afara spunandu-mi ca nu corespund, ca nu fac faţă la serviciu pt a nu mă baga in somaj , pt a mai putea angaja in continuare si alte persoane. ( are obiceiul de a opri din salariu, de a nu da salariul la timp, de a jigni personalul, pt a face angajatii sa plece singuri).
Acum pe mine mă intereseaza:
Acele 10 zile de CO pe 2010 le pot lua incepand cu data de 23 ianuarie?
Daca patronul vrea sa ma dea afara si sa nu imi dea nici somaj ce cerere nu trebuie sa fac? demisie nu, sau daca in cerere scrie ca conf art 55, lit b, si eu nu semnez patronul ar avea dreptul sa imi inchida contractul indisciplinar?
Am dreptul la somaj daca imi da acele 10 zile de CO sau mai m-i le plateste?
S-au, mă tine o lună - două, apoi mai am dreptul la somaj?

Vă multumesc din suflet, si dacă mă puteti ajuta cu un sfat.
:(
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:41, 17 Ianuarie 2013
Nu semnati demisie sau incetarea cu acordul partilor pentru ca nu veti beneficia de somaj.
Pentru a va desface c.i.m disciplinar trebuie sa comiteti o abatere disciplinara si masura nu se poate lua decat in urma desfasurarii unei cercetari disciplinare peralabile, in caz contrar decizia fiind lovita de nulitate.
Acele 10 zile de CO pe 2010 le pot lua incepand cu data de 23 ianuarie?

Am dreptul la somaj daca imi da acele 10 zile de CO sau mai m-i le plateste?
S-au, mă tine o lună - două, apoi mai am dreptul la somaj?

Vă multumesc din suflet, si dacă mă puteti ajuta cu un sfat.
Ana Maria Stoica
Nu mai puteti lua cele 10 zile de CO din 2010 acum. Vedeti si aici o discutie similara: www.avocatnet.ro/content/for...

Care este data nasterii copilului?
Acordarea CO nu are nicio legatura cu somajul .. CO neefectuat se compenseaza in bani la incetarea c.i.m.
22ianuarie 2011 este data de nastere a copilului

Alte discuții în legătură

Concediu medical ALINACARSTEA ALINACARSTEA Buna Ziua Stie cineva [b]cat voi lua eu concediu medical[/b] in situatia in care: in data de [b]22 ianuarie 2013[/b] am terminat concediul de crestere copil ... (vezi toată discuția)
Incetare cim, remunerare zile co ramase neefectuate ANCA47 ANCA47 Buna ziua, Va rugam sa ne indrumati in urmatoarea problema :colega mea a semnat cim cu perioada nedeterminata la 01.05.2007. In perioadele 16.02.08 - ... (vezi toată discuția)
Revenire din ccc CalinStefania CalinStefania Buna ziua! Va rog, lamuriti-ma cu urmatoarele probleme: 1. Este sau nu corect ca o salariata care revine din concediu crestere copil de pana la 2 ani(copil ... (vezi toată discuția)