avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CONTRIBUTIE LA FONDUL DE SANATATE
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CONTRIBUTIE LA FONDUL DE SANATATE

In luna mai firma la care lucrez se va inchide si eu voi pleca sa muncesc in strainatate.As putea plati si in Romania ,din mana,contributia la sanatate ,pentru a-mi pastra calitatea de asigurat in Romania?Daca da,care e cuntumul minim pe care trebuie sa il platesc lunar?
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 09:27, 18 Ianuarie 2013
Da, va trebui sa faceti contract cu Casa de sanatate si veti plati 5,5% din salariul mediu (din 741 lei in 2012); deci lunar veti datora cam 10 EURO.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 600 pentru pfa camelia70 camelia70 Buna ziua, M-am autorizat ca si PFA, de curand, iar venitul net lunar este sub salariul minim pe economie. La casa de pensii mi s-a spus ca daca depun ... (vezi toată discuția)
Contract de asigurare in sistemul public de sanatate si in sistemul de pensii cameliadaj cameliadaj Buna seara, Va rog sa ma luminati intr-o problema: mama mea,52 ani, mai are o luna pana termina somajul,lucreaza fara carte de munca 2 zile pe saptamana la o ... (vezi toată discuția)
Contributii stat mirelamoldoveanu mirelamoldoveanu Care sunt reglementarile legislative conform caruia o pers. fizica lucreaza in particular nefiind angajat dar isi plateste din mana contributiile catre stat? (vezi toată discuția)