avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratia 600 pentru PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratia 600 pentru PFA

Buna ziua,
M-am autorizat ca si PFA, de curand, iar venitul net lunar este sub salariul minim pe economie.
La casa de pensii mi s-a spus ca daca depun declaratia sunt obligata sa platesc cei 235 lei si ca declaratia nu poate fi suspendata.
Asa ca nu am depus declaratia.
Acum trebuie sa depun declaratia 600 la Finante.
As vrea sa nu platesc, caci nu imi permit, pana ce veniturile mele vor creste peste val. sal. minim.
Cum sa procedez ca sa fiu in legalitate ?























Ultima modificare: Marți, 3 Iulie 2012
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: camelia70 , utilizator 13:28, 11 Iulie 2012
Nu datoreaza contributia de asigurari sociale pentru veniturile obtinute contribuabilii care realizeaza venituri din activitati independente daca venitul ramas dupa deducerea din venitul total realizat a cheltuielilor efectuate in scopul realizarii acestui venit, respectiv valoarea anuala a normei de venit, dupa caz, raportat la cele 12 luni ale anului, este sub nivelul de 35% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat (741 lei).
Deci, daca venitul mexiu lunar este sub 741 lei nu aveti obligatia platii CAS pentru pensie, dar datorati contributie de sanatate 5,5% din venitul net.
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspuns.
Declaratia 600 trebuie sa o depun?
Pana nu realizati un venit de cel putin 741 lei nu sunteti obligata.(declaratia o veti depune doar daca doriti sa fiti asigurata la sistemul public de pensii , iar venitul asigurat declarat va fi de 741.)
Sunteti obligata sa depuneti declaratia incepand cu luna in care veti realiza un venit mai mare sau egal cu 741 lei.
multumesc frumos de raspuns.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 600 pt.pfa carmenbn carmenbn 1.Am o PFA care a obtinut in anul 2012 venituri nete,ca medie de 670 lei pe luna(am impartit 8040 venit net anual realizat la 12 luni).Pt.anul 2012 nu am depus ... (vezi toată discuția)
Plata contributie pensii pfa geanina100 geanina100 Buna ziua, Am un PFA din mai 2013, pe care am venituri 0. Am primit o somatie de plata cu o suma consistenta din care cea mai mare parte reprezinta ... (vezi toată discuția)
Contributii obligatorii in cazul unui birou de mediator Lentian Lentian Buna ziua, Am deschis in luna august 2013 un birou de mediator. In prezent nu realizez venituri din alte surse. Venitul declarat la finante a fost de 100 lei ... (vezi toată discuția)