avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Reg Op. Intracomunitari
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Reg Op. IntracomunitariSe poate inscrie in ROI un SRL neplatitor de TVA ?

Multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Mariralu , utilizator 11:47, 22 Ianuarie 2013
da, pentru achizitii intracomunitare de bunuri sau servicii.
In completarea raspunsului anterior: daca se depaseste plafonul de 10.000 euro / an ca valoare a achizitiilor intracomunitare, societatea trebuie sa se inregistreze in scopuri deTVA - baza legala art. 126 alin. 4 lit. b Cod fiscal.
pentru astfel de achizitii de bunuri se poate solicita inregistrarea si prin optiune, chiar daca nu se depaseste plafonul susmentionat.
xerxes a scris:

da, pentru achizitii intracomunitare de bunuri sau servicii.


Daca ma inscriu in RegistrulOp Intracomunitari si import in UE produse alimentare pe care le vand prin comert online , beneficiez de taxare inversa , depun 390 si eu nu platesc TVA ?
nu beneficiati de taxare inversa.
platiti tva 24% prin depunerea formularului 301.
depuneti 390.

Alte discuții în legătură

Pfa norma de venit, intracomunitar, declaratii robilix robilix buna ziua am un pfa cu norma de venit, neplatitor de tva deoarece prestez servicii si in tarile UE am depus cererea pentru cif de tva, eu ramanand ... (vezi toată discuția)
Srl nou neplatitor de tva a achizitionat din spania produse de 14 300 euro , devine platitor de tva in urma acestei achizitii? hilo hilo un srl infiintat in luna noiembrie 2010 ca fiind neplatitoare de tva a achizitionat dintr-un stat membru ue adica spania confectii in valoare de 14 300 ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare - firma neplatitoare de tva Adinel84 Adinel84 Buna ziua, Am o firma neplatitoare de tva si vreau sa fac achizitii intraconunitare. Trebuie sa ma inregistrez in ROI, daca valoarea achizitiilor intr-un an ... (vezi toată discuția)