avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Anveloparea blocurilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Anveloparea blocurilor

Asociatia de locatari din cadrul blocului in care locuiesc a obtinut din partea primariei garantia ca anul acesta blocul va fi supus procesului de anvelopare termica .S-a facut o lista cu toti proprietarii de apartamente care si-au dat acceptul pentru demararea lucrarilor.Costurile anveloparii sunt suportate in proportie de 30% de catre fiecare proprietar de apartament, costuri care se vor intinde pe durata de pana la 10 ani , ni s-a spus de catre administratorul blocului. Apartamentul nostru are termopane la fiecare camera , inclusiv balconul inchis cu termopan. Ni s-a spus ca apartamentului nostru nu i se vor pune termopane pentru ca deja avem. Exista vreo lege care sa ne oblige sa suportam costurile anveloparii daca ele nu sunt necesare la nivelul apartamentului nostru , in conditiile in care avem termopane, ele nu vor fi schimbate si nici nu este nevoie sa le schimbam? Suntem singurii locatari care nu am semnat acea lista. Sunt costuri pe care nu vrem sa le suportam sub nicio forma din moment ce ele sunt nejustificate ...
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 07:57, 18 Ianuarie 2013
L nr 230/2007 si HG nr 1588/2007 obliga proprietarii sa contribuie la reparatia si intretinerea partii comune dupa cum sunt peretii exteriori ai imobilului
Anveloparea nu implica numai tamplarie geamuri /usi,ci reprezinta si reparatia partii comune exterioare imobilului,aplicarea de materiale speciale care maresc eficienta energetica
In cadrul asociatiei de proprietari,in temeiul disp art 24 al 4 din L nr 230/2007
hotararile adunarii general sunt obligatorii pentru toti proprietarii

In situatia in care va a sumati responsabilitatea sa nu achitati in termen c/v anvelopare ,exista riscul sa va inregistrati cu restante ,la care asociatia de proprietari detine drept legal sa aplice penalitati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fatada balconului erasion erasion Locuiesc la etajul 9 al unui bloc cu 10 etaje. Am un blacon inchis cu cadru metalic, partea inferioara a balconului este din placa de beton. Am fost sunata ... (vezi toată discuția)
Anvelopare bloc TobyH TobyH Buna seara!Locuiesc intr-un bloc anvelopat acum 4 ani.Avem asociatie de locatari.Nu am semnat niciun act, nici noi, locatarii, nici asociatia :nu s-au facut ... (vezi toată discuția)
Partea comunca la bloc stefaniaduta stefaniaduta In cazul in care o bucata din bloc, mai exact din balconul unei persoane, se desprinde si cauzeaza o paguba unei masini parcate regulamentar, platitor este ... (vezi toată discuția)