avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Anvelopare bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Anvelopare bloc

Buna seara!Locuiesc intr-un bloc anvelopat acum 4 ani.Avem asociatie de locatari.Nu am semnat niciun act, nici noi, locatarii, nici asociatia :nu s-au facut dosare privind plata.Din cate am inteles nu s-a semnat niciun act nici macar pentru receptie.Dupa 4 ani, aflam de la primarie ce sume avem de plata(eu am apartament cu 3 camere,78 mp si am de platit 6760lei in 10 ani). Nu stiu cum s-au stabilit aceste sume(de ex. un alt vecin are de plata pentru aceeasi suprafata 6200 lei in conditiile in care la el au fost inlocuite si geamuri termopan).Am inaintat 2 sesizari la care nu a raspuns primaria. Ce sanse avem daca se ajunge in instanta?Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 22:36, 25 Martie 2019
Anterior altor demersuri in instanta,solicitati precizari de la viceprimarul responsabil
@TobyH

In cazul anveolopării de catre stat trebuie depusă o documentație printe care și acceptul proprietarilor iar aprobările durează ani . In cazul in care ați avut noroc ca blocul dv. să fie anvelopat Asociația de proprietari trebuia să aibă și ea aportul la inceputul lucrărilor . In cazul anvelopării de către stat proprietarii ap. trebuie să schimbe tamplăria de termopan cu un anumit grad de izolare a temperaturii și toate ap. trebuie să se supună schimbării. Este inacceptabil ca după patru ani să vi să ceară banii de anvelopare .

Ca fapt divers cand s-a făcut anveloparea nimeni din A.P. nu a intrebat ce și cum .

Ce șanse aveți in cazul unui proces răspunsul v-il poate da un avocat , din partea mea zero .
Din pacate, asa s-a intamplat.Initial s-a spus(verbal, de catre primarie) ca partea locatarilor va fi suportata de catre primarie.Greu de crezut.Am tot asteptat sa apara actele cu suma din care sa aflam cat avem de plata, esalonat.Intre timp, totul s-a dat uitarii, nu am primit niciun act.
La ce va referiti cu sanse zero?Sanse zero de castig pentru asociatie?
Niciodata ,nimeni nu a vazut o hartie din care sa rezulte sumele de plata.Nimeni nu a semnat nimic.....poate , daca se stia de la inceput, unii nu erau de acord cu anveloparea.Sumele sunt mari.(eu am aprox 7000 lei la 78 mp, fara vreun geam schimbat......daca asta inseamna 20%, partea mea.......socotiti suma totala la un bloc cu 2 scari a 12 apartamente.)
Nu se prescriu aceste datorii dupa 3 ani?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anveloparea blocurilor tudorpetrica72 tudorpetrica72 Asociatia de locatari din cadrul blocului in care locuiesc a obtinut din partea primariei garantia ca anul acesta blocul va fi supus procesului de anvelopare ... (vezi toată discuția)
Anvelopare bloc Dana653 Dana653 Buna ziua, Asociatia de proprietari a blocului in care locuiesc a vehiculat la o sedinta urmatoarele ipoteze, pe care as dori sa le verific cu dvs: 1. din ... (vezi toată discuția)
Validitatea hotararii adunarii asociatiei de proprietari in privinta platii anveloparii pione pione In cadrul adunarii generale s-a votat acceptare oferetei primariei de sector in privinat anveloparii blocului. Problema este ca pentru un bloc cu 80 de ... (vezi toată discuția)