avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Partea comunca la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Partea comunca la bloc

In cazul in care o bucata din bloc, mai exact din balconul unei persoane, se desprinde si cauzeaza o paguba unei masini parcate regulamentar, platitor este considerat propietarul apartamentului respectiv sau cheltuiala trebuie sa fie suportata de toti locatari? exista o lege anume care reglementeaza ce este, respectiv ce nu este, parte comuna? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:57, 30 Mai 2013
parcata regulamentar, inseamna ca in fata blocului este o parcare amenajata corespunzator si autorizata de primarie? ce parcare este aceea la 1m...2m distanta de peretele cladirii?
reglementari in materie: Codul civil art. 648 si urm, Legea 230 din 2007.
Din punctul meu de vedere, daca partea din balcon care s-a desprins face parte din structura exterioara a blocului, va puteti indrepta catre asociatia de proprietari.
Partea exterioara=fatada blocului constituie parte comuna a carei intretinere si reparatie implica responsabilitatea asociatie de proprietari
Pe de alta parte trebuie analizata problema cu locul de parcare ,respectiv distanta de imobil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire avarie autoturism nety2014 nety2014 De pe fatada unui balcon a cazut tencuiala si a spart luneta unui autoturism parcat la 1 m de imobil (distanta de 1 m este betonata pe aici circuland des si ... (vezi toată discuția)
Fatada balcoane Alex Vanju Alex Vanju Bună seara! Am o întrebare legată de fațada balconului, adică mașina parcată într-o parcare amenajată, mai exact în curtea blocului de sub ... (vezi toată discuția)
Bordura balconului cazuta pe o masina boby89 boby89 Buna ziua, as dori si eu niste lamuriri. Din balcon s-a desprins o bucata de bordura iar aceasta a cazut pe o masina. As dori sa stiu in cazul de fata cine ... (vezi toată discuția)