avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copii retinuti de bunica si tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copii retinuti de bunica si tata

Buna seara! Fostul meu sot sa stabilit in alta tara din UE , dar a venit in tara si a introdus divortul . In momentul cand a venit , el a lasat o deltaratie notariala unde e specificat ca e de acord ca pastrez numele dobandit in timpul casatoriei si e de acord sa ramana copii spre educare si crestere la mine ! Aceasta declaratie a dato si avocatei sale sa o depuna la dosar . Intr-e timp eu am plecat in Italia ptr 2 luni ,si copii iam lasat cu o buna prietena cu care locuiam . Eu am fost de acord ca , fii mei sa mearga sa isi viviteze bunica cat sunt eu plecata , fara sa obiectez , dar m-am trezit ca nu iau mai lasat sa plece acasa , oprindui la ei ! Acum eu trebui sa ma intorc acasa si vreau sa iau copii inapoi , dar el le-a impus sa nu plece si sa stea acolo , cu toate ca ei vor acasa ! Va rog sa imi spuneti ce pot sa fac , suntem inca in divort ! Multumesc !X-(:D:(
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:16, 19 Ianuarie 2013
Daca minorii vor mergeti sa ii luati.
Daca apar probleme va puteti adresa justitiei pentru a obtine hotarare judecatoreasca.
Atentie!
Acesta va fi un proces separat care va avea loc cu bunicii.
Multumesc ! Dar pot merge sa fac o plangere la politie si sa o depun o copie la dosar ?Deoarece ei fac ceea ce el ii indruma el . Le impune copiilor sa nu vina , si lor sa nu ii lase ! Dar bunica cu care sta , nu e mama naturala a fostului sot !
Ultima modificare: Vineri, 18 Ianuarie 2013
nicoletab3, utilizator
Art. 495. -
(1) Părinții pot cere oricând instanței de tutelă înapoierea copilului de la orice persoană care îl ține fără drept
Puteti cere pe calea ordonantei presedintiale.
Incercati si cu politia daca tatal nu e prezent.

Ultima modificare: Vineri, 18 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator
Multumesc mult pentru raspuns !
S.ar putea ca instanta de judecata sa spuna ca mai degraba parintii stau la bunici decat la o prietena

Alte discuții în legătură

Divort danielrau danielrau sunt divortat din martie 2010am doi copi ce sunt minori care ia castigat sotia mea.dupa o luna de la divort sotia a plecat an spania si a lasat copi cu cu ... (vezi toată discuția)
Plecari minori de acasa. consecinte LaviiPP LaviiPP Buna seara ! Am tot vazut pe acest site discutii despre plecarea de acasa a minorelor. Dar niciun raspuns nu m-a facut sa inteleg daca se poate face ceva ... (vezi toată discuția)
Abandon familie de catre mama szabo1 szabo1 Buna seara! Am urgent nevoie de sfatul Dvoastra!! Sunt casatorit de opt ani si am o fetita de sapte anisori.Sotia a mers la munca in strainatate in august ... (vezi toată discuția)