avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reclamatie OPC
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reclamatie OPC

Imi cer scuze si va rog un sfat…
Fiica mea are un magazin profil petshop.Intr-o zi fiind plecata dupa marfa am ramas eu asteptand.A venit o d-na care foarte pusa pe scandal dupa ce a analizat preturile m-a intrebat ce am mai ieftin, a insistat sa-i dau ce este ieftin, am intrebat-o ce animal are, avea un pui...am dat relatii ca ar trebui ceva mai bun si conform varstei. Nici nu a vrut sa auda tipand ca vreau sa-i bag pe gat ce vreau eu, ca umblu l sentimente sa o impresionez…am tacut i-am cantarit ce dorea ieftin spunand ca e alegerea ei...tot bombanea si zmulgand dupa cantar punga(nu apucasem nici sa tastez pretul)m-a facut nesimtita si obraznica...atunci am luat punga si am desertat-o in sac inapoi poftind-o afara din magazin Atunci S-a blocat si ce a fost la gura ei...si ameninta ca merge la OPC...sa reclame ce?ca nu am servit-o?ca am dat-o afara? sa fie sanatoasa i-am spus sa mearga unde vrea!
In magazin este afisat un anunt"ne rezervam dreptul de a selecta clientii", magazinul este situat in piata cu multe spatii comerciale si toti au auzit jignirile si (hmm)blestemele + ca va face reclamatie.
Se intampla la inceputul lui decembrie. Acum in ianuarie pe la ora 19, mag era deja inchis (program pana la ora 18) a venit un domn sa spuna ca va primi amenda ca d-na cu reclamatia este sefa la OPC...
Va rog sa-mi spuna cineva daca s-a confruntat cu problema, daca se poate primi amenda ca nu am servit-o , ca am dat-o afara, si mai ales fiica mea nu era la magazin in acel moment, magazinul este al ei si nu al meu. (practice nu aveam drept sa o servesc)Daca cumva reclamatia poate avea o contestatie si unde se depun.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 12:25, 23 Ianuarie 2013
Acel afis pe care scrie ''Ne rezervam dreptul de a selecta clientii'' trebuie sa dispara de urgenta, pentru ca nu aveti acest drept si poate fi / este motiv de sanctionare.
Ord. 99/2000 republicata:
ART. 56
Se interzice a se refuza consumatorului fara un motiv justificat, conform prevederilor legale în vigoare, vânzarea unui produs sau prestarea unui serviciu.

Amenda pentru nerespectarea prevederilor acestui articol este intre 500 si 2000 lei.

Orice amenda contraventionala se poate contesta in instanta.
Multumesc pt sfat si informatii. insa...Acestea sunt drepturile consumatorilor iar al comerciantilor, ei ce drepturi au daca un client incepe sa jigneasca, sa continue sa-l serveasca, sa taca si sa faca? Cum trebuie sa sa comporte un comerciant fara de un client recalcitrant?
...si consider ca a fost un motiv jiustificat refuzul de a fi servita....(fata de situatia relatata mai sus.)Martori sunt toti ceilalti comercianti. Situatia este ca eu eram in acel moment si nu sefa magazinului, asa ca cine este reclamat Magazinul sau persoana?
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2013
Ares-3, moderator
Sa raspunda calm, pentru ca astfel de comportamente sunt un risc asumat in momentul in care cineva alege sa faca acte de comert.
Instalarea unor camere de luat vederi este benefica si din acest punct de vedere, cu ajutorul lor s-ar putea proba faptul ca vanzatorul a fost umilit si a ripostat pe masura, daca ar fi reclamat pe nedrept.

Completare
Foarte bine ca aveti martori, in caz ca veti fi amendati din acest motiv (societatea, nu dvs. ca persoana) v-ar putea fi de folos la contestarea procesului verbal.

Timp de 30 de minute aveti posibilitatea sa editati un mesaj postat, va rog nu scrieti mesaje consecutive pana sunteti in acest interval (folositi butonul Editeaza). Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2013
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce lege se aplică în cazul furtului la cântar din supermarket-uri? Numby Numby Buna ziua, Nu gasest in dreptul civil nici o lege privind produsele neambalate sau fara o cantitate fixa. De exemplu: Daca un individ este descoperit ca ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o punga de cereale si vreau sa o returnez ca nu are gust bun! eligeo66 eligeo66 Acum cateva minute, vine suparat nevoie mare un client la mine, ca vrea sa schimbe o punga de cereale cumparata acum aproximativ o saptamana(cand cumparase 2 ... (vezi toată discuția)
Client indezirabil coca_ab coca_ab pot sa-mi rezerv dreptul de a nu mai servi un client care este recalcitrant in mod repetat atit cu personalul cit si cu ceilalti clienti,aducind prejudicii ... (vezi toată discuția)