avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Rascumparare polita asigurere inainte de maturitate
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Rascumparare polita asigurere inainte de maturitate

Buna ziua,

Vreau sa-mi rascumpar o polita de asigurare de viata dupa 14 ani, deoarece nu sunt multumita de sumele acumulate pana acum si de faptul ca societatea de asigurare cu , care am incheiat contractul (AIG Life) a fuzionat acum cativa ani cu o alta societate asa ca am trecut la alta societate, in decembrie 2012 m-au anuntat ca societatea la care eram asigurata este afiliata la o alta societate si iarasi si-au schimbat denumirea. M- am suparat pe ei si am solicitate rascumpararea politei in 07.01.2013 azi dupa ce i-am cautat eu, mi-au spus ca nu au finalizat cererea mea deoarece au constatat ca semnatura mea din polita de asigurare de acum 14 ani nu corespunde cu semnatura din cerere de rascumparare, as ca le-am trimis o declaratie prin care confirm ca acea este semnatura mea. Acum m-am gandit ca daca mai fac multe figuri sa le cer sa-mi restituie toti banii platiti de mine + beneficiile cuvenite pentru cei 14 ani pe motiv ca nu sunt de acord sa trec la o alta societate de asigurari. Am citit contractul de asigurare nu scrie nicaieri ca ei pot sa ne "transfere" la alta socitate de asigurari. Am gasit pe internet ca au anuntat prin presa sa s-au afiliat cu o alta societate si ca o sa opereze sub alta denumire.
Va rog sa-mi spuneti daca am vreo sansa sa imi recuperez toata suma daca invoc acest motiv. Banuiesc ca daca vreau lucrul asta trebuie sa-i dau in judecata.

Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 00:02, 26 Ianuarie 2013
Probabil puteti incerca restituirea dar banuiesc (fara a cunoaste documentele semnate de dv.) ca numai soldul existent inainte de ultima "transformare" a firmai.Orice plata a ratei la o noua firma, poate fi considerata -"accept neconditionat" de modificare contract.Asta in eventualitatea ca nu ati semnat si documente suplimentare la polita life.
Nu am semnat alte documente in acesti 14 ani. Ei doar m-au anuntat ca societatea a trecut la alta societate si ca si-a schimbat denumirea . Ultima instintare a fost in decembrie 2012 unde ma informeaza ca societate este afiliata la o alta societate si ca de acum incolo va opera sub noua denumire. Eu am platit ultima polita de asigurare la inceputul lunii noiembrie 2012. Am solicitat rascumpararea politei inainte de maturitate asta inseamna ca o sa primesc mai putini bani decat am dat eu.
Initial ar fi trebuit sa solicitati situatia contului si soldul de rascumparare totala la data ultimei instiintari de "afiliere"(dec.2012), care ar trebui sa corespunda cu cel de la data ultimei aniversari(probabil nov.2012), daca plateati prime anuale.
Am aceste date, asa cum am spus am solicitat rascumpararea politei si astept sa-mi trimita banii. Inainte sa solicit rascumpararea le-am cerut sa-mi calculeze cat bani trebuie sa primesc daca renunt la polita si mi-au comunicat, asa cum stiam suma pentru rascumpararea politei inainte de maturitate este mai mica decat am platit eu, asa se intampla in acest caz. Pe mine ma intereseaza, daca stiti , am vreo sansa sa invoc faptul ca nu sunt de acord cu afilierea lor si cu faptul ca m-au transferat la alta societate fara sa ma intrebe, si pe acest motiv sa le cer suma intreaga platita de mine + beneficiul acumulat in acesti 14 ani.
Multumesc.
Raspunsul il gasiti numai in conditiile de asigurare atasate politei, contractul fiind de tip civil-facultativ.Daca gasiti o astfel de incalcare din partea asiguratorului, solutionarea se face prin instanta de judecata, daca nu realizati o conciliere favorabila.

Alte discuții în legătură

Recuperare polita asigurare de viata la terminarea achitarii creditului forminte forminte Buna ziua, Am in derulare un credit pentru nevoi personale, iar la incheierea Contractului de credit pentru consum am platit contravaloarea unei polite de ... (vezi toată discuția)
Vreau sa rascumpar polita de asigurare, dar nu stiu cum Mia3 Mia3 Mi-am facut o asigurare cu acumulare de capital pe 20 de ani in 2008, cand am platit prima de 2000 lei, in anii urmatori n-am mai platit, asteptand sa treaca ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract asigurare de viata ady.alex ady.alex Am si eu o nelamurire. Am incheiat o polita de asigurare de viata cu KD life. In momentul incheierii politei mi s-a spus ca dupa 2 ani pot rezilia contractul ... (vezi toată discuția)