avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CCM la nivel de ramura
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CCM la nivel de ramura

Daca firma pe care o administrez, face parte din ramura electrotehnica pt. care exista ccm la nivel de ramura valabil pana in 2014, dar nu se regaseste in anexa 1 a respectivului contract, este totusi,obligata(firma) sa respecte prevederile respectivului contract?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:39, 28 Ianuarie 2013
Incheierea unui contract este supusa principiului libertatii de vointa contractuale ... partile putand negocia orice clauza care nu contravin actelor normative in vigoare ..sunt foarte multe acte normative de care se poate tine cont la negocierea clauzelor unui ccm ...mai exista Legea nr.319.2006, Legea nr.202/2002 etc.
Ultima modificare: Duminică, 27 Ianuarie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
multumesc ,eu ma gandesc de ce s-ar putea lega angajatii ,sau avocatii lor,si sa aiba si castig de cauza pt. ca, nu le-am acordat salarii compensatorii la disponibilizare si sporul de vechime pe care l-am considerat inclus in salariu, nu a fost fost insotit de un act aditional care sa certifice acest lucru.
Acordarea salariilor compensatorii nu este obligatorie decat daca este prevazuta in c.i.m., in c.c.m. sau in reg.intern al angajatorului ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca paulyto paulyto Buna ziua, as dori sa stiu daca o companie multinationala este obligata sa aiba contract colectiv de munca sau nu? (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca la nivel national mariamarineci mariamarineci Buna ziua, Mai este in vigoare contractul colectiv de munca la nivel national pentru fiecare ramura? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca rambela rambela O societate comerciala cu capital de stat avand peste 100 de angajati , fara contract colectiv de munca.Este normal ? Ce este de facut ? (vezi toată discuția)