avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... sentinta civila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

sentinta civila

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca o sentinta definitiva privind drepturile castigate (de salar) in instanta din anii 2009,2010,2011 si nepusa in aplicare (neplatita )se prescrie. Daca da, dupa cat timp.
Cel mai recent răspuns: jicareanangela , utilizator 14:15, 28 Ianuarie 2013
De la data ramanerii definitive si irevocabile a sentintei aveti la dispozitie 3 ani pentru a o pune in executare. Executarea unor titluri executorii privind suma de bani este supusa unui termen de prescriptie de 3 ani.
Se prescrie dreptul de a cere executarea silita in termen de 3 ani de la ramanerea definitiva si irevocabila a sentintei.
VA MULTUMESC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Momentul cursul prescriptiei in cazul unor titluri executorii pronuntate pe vechiul cod de procedura civila eagle_free eagle_free Buna seara. Noul cod de procedura civila prevede: CAPITOLUL V Prescripţia dreptului de a obţine executarea silită Termenul de prescripţie ... (vezi toată discuția)
Existã termen limitã de punere în aplicare a unei sentinþe civile def. ºi irev.? Marta Tot Marta Tot Cu rugămintea de a-mi răspunde doar consultanţii şi utilizatorii de bună-credinţă ai acestu forum, întrebarea este următoarea: există vreun termen ... (vezi toată discuția)
Punerea in aplicare a hotararii judecatoresti officemvp officemvp Va rog sa-mi spuneti In cazul unei hotararii judecatoresti definitiva si irevocabile in care exista o creanta in sarcina debitorului ( de ex.cheltuieli de ... (vezi toată discuția)