avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... colet Marea Britanie
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

colet Marea Britanie

Buna seara. Am o mare nelamurire si am fost " plimbata" intre institutii si regulamente incat simt ca trebuie sa ma adresez cuiva care stie legislatia in materie. De un an si jumatate fiica mea este studenta in Scotia si ii trimit cam la o luna colete. Pana acum am trimis, de fiecare data ( asta fiind si scopul) si 2 cartus de tigari. Astazi m-am prezentat ca de obicei la respectiva companie si mi s-a refuzat trimiterea spunandu-mi-se ca am voie doar 10 pachete. Vama spune ca nu exista restrictii, la obiecte interzise spre Marea Britanie nu apar produsele din tutun... Nu stiu ce sa fac si ce sa mai citesc pentru ca mi se pare ca ceva nu e in regula. Mai fac si precizarea ca mi s-a spus ca telefonic li s-a comunicat de la Bucuresti acest lucru, dar sunand la un oficiu postal in alt judet mai mare ca al meu nu stiau de asa ceva. Multumesc oricui are un raspuns fundamentat. Cu stima,
Mihaela
Cel mai recent răspuns: alexandru69_96 , utilizator 19:49, 15 Februarie 2013
Intr-adevar,asa este nu aveti voie sa trimiteti tigari,deoarece reglementarile tarilor din ue interzice asta.Stiu din proprie experienta,ca in alte tari nu este voie ,decit la doua pachete de tigari dar in general nu se depaseste 10 pachete.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz in vama bors?? emanuellen emanuellen Buna ziua,stiti cumva daca Ungaria si-a schimbat legile vamale de la 1 ianuarie??Am vazut la tv.cum confiscau tigarile,cica ai voie sa duci 2 pachete in loc de ... (vezi toată discuția)
Contrabanda tigari Brebenelm Brebenelm In data de 06.05.2018 am venit din Republica Moldova in Romania. La magazinul duty free din vama am cumparat impreuna cu sotia mea doua cartuse de tigari (cate ... (vezi toată discuția)
Colet blocat la poşta vamală chesterb00 chesterb00 Bună ziua, Am făcut trei comenzi online de lichide pentru ţigareta electronică din străinătate (două din China şi una din SUA). Săptămâna ... (vezi toată discuția)