avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... abuz in vama Bors??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

abuz in vama Bors??

Buna ziua,stiti cumva daca Ungaria si-a schimbat legile vamale de la 1 ianuarie??Am vazut la tv.cum confiscau tigarile,cica ai voie sa duci 2 pachete in loc de 1 cartus??SI ALTE NOUTATIX-(e BINE SA STIM multumesc o zi frumoasa
Cel mai recent răspuns: emanuellen , utilizator 08:50, 16 Februarie 2009
DA!
- maxima de tutun admisa la trecerea Frontierei era un cartus de tigari, acum, conform legislatiei intrata in vigoare de la 1 decembrie, limita legala "de trecere" a produselor din tutun este de 40 de tigarete, ceea ce inseamna 2 pachete de tigari sau 250g de tutun simplu.
- limita bunurilor materiale admise in scutire de taxe vamale a crescut de la 175 de euro pina la 300 de euro de persoana, cu conditia ca acestea sa fie bunuri personale si nu destinate comercializarii.
legea este schimbata de la 1 ianuarie 2009 .o persoana poate trece cu 1 cartus de tgari, insemnand 200 tigarete, surplusul de tigari trebuie declarat in scris in vama ungara si platite accizele pentru cantitatea de tigari pe care o ai in plus ,aceasta cantitate nu are o limita dar trebuie sa specifici in declaratie ca nu le vei vinde si ca sunt pt uz personal, trebuie sa sti ca nu ai voie sa ai nici macar un pachet de tigari ne timbratept ca ti se va da ameda imediat sau la bauturi alcolice ne timbrate (tuica....etc)spun asta ca am fost oprit in vama pe 8 februarie si am avut 4 cartuse surplus si mi sa cerut 150 euro spaga , daca nu ma amenitau ca voi plati o amenda de 300 euro sau imi vor confisca masina dar ei miaau aratat o foaie cu legea noua si atunci am luato pt a o citi siiam citito atunci vamesul ungur sa enervat si ma lasat sa plec dar mia mai dat doar 2 cartuse adica ma confiscat 2 cartuse de tigari fara ami da vrun proces sau ceva anume la mana este japca pe fata in vama fiti tari in vama dar nu luati tuica ca nu mai aveti sanse fara amenda, este 80 euro amenda iar cineva a incercat sa dea 50 euro spaga si nu sa uitat la iei ia dat amenda bafta si sa auzim de bine (ADICA VAMESI MAI CORECTI)
CHIAR SUNT CURIOS DE UNDE STI DE ACEASTA LE GE DE 2 PACHETE TIGARI ADICA 40 TIGARI CAND EU AM FOST IN VAMA PE 8 FEBRUARIE SI AM CITITRESPECTIVA LEGE DE UN CARTUS SI SURPLUSUL PLATESTI ACCIZE INDICAT E SA NU MAI VB IN NE STIINTA DE CAUZA SI SA FI MAI EXPLICIT DATA VIITOARE DACA AI AVEA UN SURPLUS CEAR INSEMNA??????????
DATA VIITOARE INREGISTREAZATE CA CONSILIER MATRIMONIAL CRED CA TEAI DESCURCA MAI BINE SUCCES
Nu cred ca e cazul sa jigniti consilierul,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tuica de prune peste granita Sara.CD Sara.CD Buna ziua, ma puteti ajuta cu urmatoarele: Vreau sa plec in Italia si doresc sa duc 1-2 litri de tuica de prune de casa acolo, deci sticla nesigilata. ... (vezi toată discuția)
Contrabanda tigari Brebenelm Brebenelm In data de 06.05.2018 am venit din Republica Moldova in Romania. La magazinul duty free din vama am cumparat impreuna cu sotia mea doua cartuse de tigari (cate ... (vezi toată discuția)
Abuz in vama bors? emanuellen emanuellen Buna ziua,La multi ani!!va rog sa-mi spuneti cum s-au schimbat legile vamale pentru persoane fizice de la 1 ianuarie 2009 in tara vecina Ungaria.Am vazut la ... (vezi toată discuția)