avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Contrabanda Tigari
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Contrabanda Tigari

In data de 06.05.2018 am venit din Republica Moldova in Romania. La magazinul duty free din vama am cumparat impreuna cu sotia mea doua cartuse de tigari (cate unul pentru fiecare persoana). Am efectuat controlul vamal, vamesii au vazut tigarile si nu au obiectat nimic. La 10 km de vama am fost oprit de un echipaj al politiei sectiei 5 Galati care au spus ca nu am voie cu un cartus de tigari de persoana ci doar doua pachete de persoana. Astfel am fost chemat la sectie, si tigarile au fost confiscate. Deasemenea acestia au facut un proces verbal prin care mi-au comunicat ca se va efectua o ancheta si voi primi amenda pentru contrabanda cu tigari. Eu le-am prezentat acestora faptul ca pe sitetul europa, in norme este specificat ca pot introduce in tara 200 tigarete de persoana dar acestia nu au vrut sa ma ia in seama. Va rog sa ma ajutai cu un sfat, cum sa procedez in aceasta situatie. Va multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Abuz in vama bors?? emanuellen emanuellen Buna ziua,stiti cumva daca Ungaria si-a schimbat legile vamale de la 1 ianuarie??Am vazut la tv.cum confiscau tigarile,cica ai voie sa duci 2 pachete in loc de ... (vezi toată discuția)
Alcool.cantitate. nadia_odagiu nadia_odagiu Salut. Spuneti mi, va rog, cu cat alcool am voie sa trec din Republica Moldova in Romania? Stiu ca poti trece diferite cantitati, in functie de procentul de ... (vezi toată discuția)
Legalitate control vamal dandanaua dandanaua La trecerea frontierei in Romania, unei persoane i se face controlul vamal, i se spune ca exista suspiciuni ca ar avea pachete de tigari ascunse in rotile ... (vezi toată discuția)