avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Greseala D112
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Greseala D112

Buna ziua
intampin 2 prb.
1.la inceputul lunii ian.firma a facut angajari din neatentie in loc sa introduc 01.01.2013 am introdus 01.01.2012 si angajatul apare si in stat si in D112
2.in luna sept.2012 un angajat si-a dat demisia cei de la departamentul Resurse Umane nu m-au anuntat cert este ca angajatul apare si in stat si in D112.
Intrebarea mea este cum pot solutiona cele 2 cazuri.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mirela Durnea - Expert contabil , Contabil 16:05, 30 Ianuarie 2013
Ma mir ca eroarea privind incetarea contractului din septembrie nu a fost depistata in momentul semnarii statelor de plata, intrucat pe statul de plata aparea un salariat care nu mai era salariat in cadrul societatii dvs.

Cele doua cazuri pot fi solutionate prin rectificative ale Declaratiilor 112 depuse, rectificative ale statelor de plata si niste corectii la registrul de casa, daca plata s-a facut cu numerar. De asemenea, daca incetarea este din cursul lunii septembrie va afecta si cheltuielile lunii septembrie, implicit impozitul pe profit daca societatea a avut profit la trim III, ceea ce presupune o rectificativa la Declaratia 100.
Este vreo problema daca le las asa?
Este o situatie neplacuta, dar trebuie sa faceti corectia.
Imaginati-va ca in perioada septembrie - decembrie, persoana respectiva a avut un loc de munca. Asta inseamna ca va apare in Declaratia 205 in aceasta perioada in evidenta a doi angajatori, beneficiind cel mai probabil de doua deduceri personale de baza, ca sa nu mai spun de state de plata care au fost semnate de cine?? in aceasta perioada si apoi de plata unui impozit pe profit mai mic decat cel real...iar asta poate insemna evaziune fiscala, chiar daca a fost doar o greseala.
Am inteles credeam ca exista o portita dar va rog sa imi spuneti pentru D100 rectificativa puteti sa imi spuneti ce demersuri trebuie sa fac?
Puteti face toate aceste corectii in decembrie, ca pana la urma sunt niste corectii...insa trebuie sa fiti foarte atent/a la calculul unor penalitati pentru perioada septembrie - martie (sau data la care platiti impozitul anual) aferente diferentei de impozit pe care nu ati platit-o la trimestrul III datorita calculului eronat, caz in care nu ar fi necesar sa mai faceti rectificativa la Declaratia 100, ci numai la 112.
Nu stiu daca m-am facut inteleasa.

Alte discuții în legătură

Declaratia 100 gresita gabiti gabiti daca am gresit D100 , am auzit ca nu mai trebuie sa depun rectificativa 710 , deoarece la 101 care nu este gresita se cumuleaza si platesc doar ce a mai ramas, ... (vezi toată discuția)
Declaratie 100 trim 4 depusa pe 0 ASKIM3GET ASKIM3GET Buna ziua Este gresit daca am depus declaratia 100 pe 0 la trim 4 in conditiile in care in primele 3 trim s-a platit impozit minim, iar trim 4 a fost ... (vezi toată discuția)
Impozit profit dec 2009 COCA2302 COCA2302 Buna ziua am urmatoarea situatie: trim 1-profit- 11749 declarat si platit trim 2-profit-15371 declarat si platit trim 3-profit-9290 declarat si platit trim ... (vezi toată discuția)