avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... citatie la politie in calitate de faptuitor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

citatie la politie in calitate de faptuitor

Am primit o citatie in care sunt invitat la politie in calitate de faptuitor. Mentionez ca citatia si faptul ca numele meu intr-un proces verbal au aparut abuziv. Despre ce este vorba:
- prin decembrie, ma deplasam cu masina impreuna cu cativa prieteni... eram 2 masini iar eu eram pasager. Ne-a oprit o duba a politiei din care au coborat vreo 6 politisti si un jandarm. Am coborat si noi din masini sa vedem ce se intampla de sunt atat de multi politisti. i-au cerut actele unuia dintre soferi apoi au incercat sa-i faca echilotestul (parca asa se numeste), acesta a refuzat, dar a fost lasat sa plece. Intre timp noi il intrebam pe unul dintre agenti de ce nu se legitimeaza nimeni si de ce nu ne spun care e problema. s-au cam enervat si l-au suit pe un prieten de-al nostru in duba. noi ceream explicatii, adica l-au suit cam abuziv, pentru ca nu ne-a cerut nimeni sa ne legitimam nu ne-au cerut nimic doar l-au luat si l-au suit in duba. api la fel au facut cu varul meu. apoi duba a plecat catre sectia de politie. Noi ne-am suit in masina care ramasese si ne-am dus catre sectie sa vedem ce se intampla, de ce au fost cei doi ridicati si etc. Am intrat in sectie acolo, la intrare unde e un fel de sala de asteptare si i-am vazut pe cei doi stand pe scaune la o masa. Ne-am asezat si noi si am asteptat sa vedem ce se intampla in continuare. a venit un superior de-al lor si ne-a explicat ca o sa faca un proces verbal, ne-a intrebat cum il cheama pe cel care a plecat cu masina (bine, nu pe mine) si apoi le-a cerut celor 2 sa se legitimeze, dupa care mi-a cerut si mie. Eu i-am zis, dmone, pe mine nu m-a luat nimeni, eu nu am fost in duba am venit sa vad ce se intampla. In fine, i-am spus datele si eu, si apoi i le-a mai cerut inca unui prieten care era acolo cu noi - in total 4 dintre noi am fost legitimati. apoi a plecat si a zis ca se duce sa intocmeasca procesul verbal. dupa vreo 3 ore a venit cu procesul verbal care avea o pagina jumate (o pagina jumate in 3 ore). Ne bagase pe toti ca am incercat sa impiedicam organele sa isi exercite dreptul - sa isi faca treaba dar au gresit total locul fiecaruia dintre noi. au scris ca altul a fost luat in duba impreuna cu varul meu si ca noi am fi fost insotiti tot de catre 2 agenti la sectie - nimic adevarat. apoi ne-au intrebat daca vrem sa semnam. i-am zis ca nu semnez ceva ce nu este adevarat, si apoi a inceput cu amenintari cum ca duba avea camera, ca este o camera si acolo instalata ca o sa avem surprize etc. nu stiu ce surprize o sa avem ca daca se uita pe camere e destul de clar ca procesul verbal nu prezinta intocmai ce s-a intamplat. Acum intrebarea me aeste:

daca nu ma prezint pe data mentionata in citatie ce se intampla? 3 dintre cei mentionati in procesul lor verbal nu ne aflam in tara. citatia pt mine a fost primita de catre mama mea, careia i-au spus sa se prezinte la sectie in caz ca nu ma duc eu. mi se pare aberant avand in vedere ca nu mai am de mult sub 18 ani (mi-as dori eu). deasemenea mai vreau sa stiu ce o sa se intample in continuare daca cumva o sa dovedim ca ce scrie in procesul verbal nu este adevarat. putem sa dovedim asta?
va multumesc anticipat...
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:14, 4 Februarie 2013
Pare sa fie vorba de o fapta penala.
Daca nu va prezentati ca sa va informati este posibil sa ajungeti si dupa gratii.
Daca ati merge insotit de avocat veti putea intelege mai usor despre ce este vorba si veti evita si sa va certati cu politistii ceea ce ar fi recomandabil.
Va sfatuiesc sa va duceti la audieri si sa fiti chiar asistat de un avocat.
Aveti calitatea de faptuitor, nu de martor, nu va jucati cu aceste invitatii de la baietii cu achi albastri.
Nu vad unde ar fi fapta penala....Ramane ca organele de urmarire penala sa probeze vinovatia...Dar mergeti la politie insotit de un avocat.
Daca este citat in calitate de faptuitor probabil ca politia stie care este fapta...
Putea sa il citeze in calitate de martor daca urma sa aiba aceasta calitate.
Niciunul dintre noi nu este citat ca martor, pe citatiile tuturor este scris faptuitor. Dar care este fapta, ca nu inteleg ce fapta am facut atata timp cat 2 dintre noi ne-am dus singuri la sectia de politie (cum am mai spus) sa vedem care este problema si de ce i-au "saltat" pe prietenii nostri. Si de ce dosar penal? Pentru ce? Nu am furat nimic, nu a fost vorba de ultraj sau de alte fapte.

Alte discuții în legătură

Pentru ce as putea fi acuzat? Bogdan.S Bogdan.S Buna ziua Am sa va spun povestea mea de acum o saptamana, si as dori va rog si cateva sfaturi. Ma aflam in vizita la un coleg care urma sa plece in acea ... (vezi toată discuția)
Citatie politie ContSters167221 ContSters167221 Buna ziua . Pe data de 23.08 aflandu-ma in regie am fost amendat de politistii de la sectia Regie cu amenda contraventionala in baza a 2 articole a legii 61/91 ... (vezi toată discuția)
Anchetare agresiva ciucarareresionut ciucarareresionut Am apelat la acest forum pentru a afla daca este corect ce mi s-a intamplat: Acum 2 zile mi-a venit o citatie cum ca trebuie sa ma prezint ieri la sectia de ... (vezi toată discuția)