avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prelungire CIC copil cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prelungire CIC copil cu handicap

Daca copilul unei angajate face 1 an pe 1 martie 2013 si m-a anuntat astazi, 04 februarie ca sapt viitoare va aduce un certificat de handicap pentru copil, pot prelungi direct suspendarea CIC cand aduce certificatul, sau trebuie sa ii fac intai revenire si apoi suspendare (avand in vedere faptul ca trebuia sa se intoarca cu 1 luna mai repede, deci pe 1 februarie, conform HG 57/2012).
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2013
giacris, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:30, 25 Martie 2013
1. Salariata face o cerere (ataseaza si o copie dupa certificatul de handicap al copilului) pentru prelungirea suspendarii CIM pana la varsta de 3 ani (sau pana cand este valabil certificatul de handicap).

2. Angajatorul emite o decizie de prelungire a suspendarii CIM cu care salariata merge la Primarie pentru prelungirea perioadei de CCC.
Multumesc :)
Cu ce data intocmesc decizia de prelungire a suspendarii CIM pentru CIC copil cu handicap:
1. cu data emiterii certificatului, adica 07.02.2013
2. cu data de astazi, cand am intrat in posesia certificatului, adica 12.02.2013
3. incepand cu a doua zi dupa implinirea varstei de 1 an a copilului, adica 02.03.2013 ?

Multumesc
Prelungirea suspendarii CIM se face incepand cu data de 02.03.2013 deoarece pana atunci mama este deja in CCC si pana atunci are CIM suspendat.
Buna ziua
Eu am fetita incadrata in handicap mediu, si am prelungit CIC de la 1 an la 2 ani, iar in decursul acestui an , am facut tratamente, situatia nu s-a imbunatatit din pacate , si doctorita mi-a zis ca ar trebui sa mai stau acasa cu ea, avand in vedere situatia. Se mai poate prelungi CIC cu un al doilea certificat de la 2 la 3 ani si sa primesc aceeasi indemnizatie lunara ca si pana acum? Am inteles de la cineva case poate doar un an prelungi chiar daca este de la 1 la 2, si daca as vrea sa prelungesc pana la 3 ani, nu voi mai primii indemnizatia, sau daca voi primii aceasta va fi undeva la 500 de ron, si nu 85% din veniturile realizate in ultimele 12 luni inainte de a da nastere copilului. Exista cumva vreo lege care prevede ca doar un an poti prelungi daca ai optat pt 1 an maternitate cf noii legi?Multumesc.

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere si ingrijire copil cu handicap accentuat HRBP HRBP Buna seara, Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: La compania in care lucrez avem o angajata care a intrat in concediu de crestere si ingrijire ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil bolnav mamy_gabi mamy_gabi Buna seara. Sunt mama unei fetite cu handicap mediu in varsta de 2,6 ani si as vrea sa stiu daca mai pot sa-mi prelungesc concediu crestere copil dupa varsta ... (vezi toată discuția)
Prelungire ccc de la 2 ani la 3 ani elam elam Buna dimineata! Dl. Tudor Valeriu, referitor la discutia avuta in luna mai 2015: 1) in baza certificatului de handicap ( emis in 20.11.2014) si a cererii ... (vezi toată discuția)