avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nora la succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nora la succesiune

buna ziua
bunicii mei au decedat .au avut doar un copil pe tatal meu care la rindul sau a decedat lasind in urma 2 copii si sotia .
intrebarea mea e urmatoarea;la succesiunea bunicilor mei ii va reveni o cota parte si ei ca nora?
va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 5 Februarie 2013
valentinstate, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 11:41, 6 Februarie 2013
Nu-i revine nimic. Vin la mostenire doar nepotii prin reprezentare in locul tatalui decedat.
Daca tatal dvs, adica copilul bunicilor a decedat inainte de bunici, atunci la mostenirea bunicilor vin doar nepotii, ca nepoti de fiu predecedat, mostenire prin reprezentare. Daca la decesul bunicilor Tatal dvs, respectiv fiul acestora era in viata, avem de a face cu mostenire prin retransmitere, adica Sotia tatalui dvs, Nora bunicilor, are drept de mostenire de pe urma sotului sau care isi mosteneste parintii. Succesiunile I'm acest caz se for dezbate succesiv se va elibera un singur certificat de mostenitor in care mostenitori vor fi nepotii si Nora bunicilor.

@adolfina. Depinde de momentul decesului fiului.......;)
Ultima modificare: Marți, 5 Februarie 2013
ContSters250994, utilizator
daca tatal dvs a decedat dupa bunici, la data decesului sau era mostenitor al bunicilor, mama dvs mosteneste dupa sot 1/4 din ce i-ar fi revenit acestuia de la parintii sai (bunici).
tatal meu a decedat in 2007,bunica 2008,bunicul 2013
Atunci vin prin reprezentare la ambele succesiuni dupa bunici numai nepotii de fiu predecedat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat ii revine nepotului si cat fiicei supravietuitoare luminitacoman luminitacoman Subiect: Nora isi mosteneste socrii ? Buna seara. Nora isi mosteneste socrul? Sau transmiterea mostenirii se face pe linie descendenta? Bunicul meu a ... (vezi toată discuția)
Succesiune parinti decedati steef steef cum se face succesiunea in situatia in care ambii parinti sint decedati? au doi copii,unul in viata celalalt decedat (are 3 copii in viata) ce cota parte ... (vezi toată discuția)
Succesiune (mostenitor decedat inaintea dezbaterii) dobrelucia49 dobrelucia49 in cazul in care unul din mostenitori a decedat inainte de inceperea actiunii succesorale cine vine la mostenire?sotia supravietuitoare sau copiii ... (vezi toată discuția)