avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tagada paternitate 2013
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tagada paternitate 2013

Buna ziua
Sunt f nedumerita. cpoil nascut in timpul casatoriei [ 1989-2004} in 20 04 1992 iar tatal ne da in judecata pt ca a descoperit el ca de fapt nu e tatal copilului. este corect dpdv juridic? care sunt sansele mele fara sa fac testul ADN? Ce trebuie sa fac eu in aceasta situatie?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Februarie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: AndreeaMP , utilizator 08:49, 17 Martie 2013
Invocati exceptia tardivitatii, angajati avocat .
Da, trebuie invocata exceptia tardivitatii.
Dvs. stiti cel mai bine ce ar fi bine sau nu si in functie de acest aspect puteti analiza daca aveti nevoie de o aparare calificata prin avocat sau pur si simplu sa mergeti singura in instanta si sa raspundeti la intrebarile instantei.
Daca va angajati avocat ati avea avantajul ca nu ati fi obligata sa mergeti in instanta decat in caz exceptional.
multumesc pt raspuns, ideea este ca nu imi e frica de testul ADN dar nu mai vreau sa-mi tracasez baiatul, are totusi areoape 21 de ani
e satul de cate procese am avut cu tatal
va trebui sa fac o intampinare?
precizare: casatorita 1989 - 2004
Buna seara,
Sunt o mamica f suparata
Am fost casatorita in perioada 1989 - 2004 iar in 1992 am fost binecuvantati cu un baiat.
Dupa 21 de ani tatal lui ne cheama in instanta pt tagada paternitatii. Am consultat un avocat cu privire la invocarea exceptiei tardivitatii ,dar mi s-a spus ca nu se rezolva asa deoarece tatal poate sa invoce oricand tagada paternitatii.
Si totusi DCCnr.755/24 06 2008 spune"Dispozitiile art. II din Legea nr. 288/2007 pentru modificarea si completarea Legii nr. 4/1953 - Codul familiei nu se aplica retroactiv. Va rog sa-mi spuneti in aceasta situatie ce este de facut.
Va multumesc pt. intelegere.

Acel avocat v-a si argumentat de ce ar putea in opinia dumnealui sa tagaduiasca oricand paternitatea ?
Baiatul dvs fiind nascut in 92, se aplica legea in vigoare la data nasterii care suna asa :

Art. 55. - Actiunea in tagaduirea paternitatii se prescrie in termen de sase luni de la data cand tatal a cunoscut nasterea copilului.

Alte discuții în legătură

Paternitate catalina45 catalina45 buna ziua. dupa 14 anu fostul sot m a dat in judecata. afirma in cererea sa ca fiul nostru nu este de fapt fiul lui, ca am avut relatii extraconjugale si ... (vezi toată discuția)
Paternitate roxana000 roxana000 Buna ziua,fratele meu a facut un copil cu o domnisoara/doamna,iar copilul nu este pe numele lui,este pe numele fostului sot al doamne/domnisoarei ... (vezi toată discuția)