avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... citatie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

citatie

Buna ziua,
Ce se intampla cand esti citat in calitate de inculpat pe art 215 cp si 291 cp ???
Care sunt efectele acestor articole?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 13:07, 25 Februarie 2013
Capitolul IV
INFRACŢIUNI CONTRA DEMNITÃŢII
Art. 215
Înşelăciunea
Inducerea în eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos material injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 12 ani.
Înşelăciunea săvârşită prin folosire de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 15 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.


FALSURI ÎN ÎNSCRISURI
Art. 291
Uzul de fals
Folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani când înscrisul este oficial, şi cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă când înscrisul este sub semnătură privată.


depinde de cat de implicata sunteti in savarsirea infractiunii, de prejudiciu, daca a fost recuperat sau nu, de circumstantele penrsonale de ........multe.
mai pe larg s-a intamplat asa s-a incercat sa se ia un credit cu o adeverinta falsa, i s-a refuzat creditul deci nu a luat banii DAR ALTCINEVA FOLOSND ACEIASI METODA A LUAT CREDITUL , CEI DE LA BANCA NSI-AU RECUPERAT BANII DE LA ASIGURARIO IAR ASIGURARILE VOR SA-SI IA BANII SI-L CAUTA PE CEL CARE A LUAT BANII, DAR PE MINE MA INTERESA PT CEL CARE ESTE CITAT ACUM CA INCULPAT SI CARE NU A RIDICAT BANI DAR E PARTE DIN DOSAR CU CEL CARE A RIDICAT BANII9SUBLINIEZ CA CEI DOI NU SE CUNOS A AEXISTA DOAR O PERSOANA COMUNA CARE LE-A VANDUT PONTUL.CE PEDEAPSA POATE SA PRIMEASCA DACA DOAR S-A DOLOSIT DE ACTE FALSE DAR NU A LUAT ABNII AVAND IN VEDERE CA NU ARE CAZIER SI ACUM E IN CONCEDIU DE CRESTERE SI INGRIJIRE COPIL??
MULTUMESC
depinde de cum se va instrumenta dosarul
ma interesa daca se da pedeapsa cu executare>???

Alte discuții în legătură

Citatie - nelamurire nikolos nikolos Am o nelamurire ? caz :art 178 cp alin 1si 2 / 184 alin 1 si 3 nr dosar xxxx/306/2012. Am primit citatie anul trecut 2012 in calitate de inculpat in care in ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea vinovatiei-cerere schimbare incadrare juridica KINGA LUPEA KINGA LUPEA La judecarea in prima instanta a infractunii de omor calificat am solicitat in favoarea inculpatului aplicarea art.320 indice 1 C.proc.pen dar inainte am ... (vezi toată discuția)
Neacceptarea in instanta a recunoasterii vinovatiei inculpatului sacre_blue28 sacre_blue28 Buna ziua. As vrea sa stiu daca urmatoarea situatie este posibila: in cazul unui recurs (infractiunea de vatamare corporala din culpa, accident auto, ... (vezi toată discuția)