avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Autoritatea parinteasca comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Autoritatea parinteasca comuna

Buna seara am si eu o intrebare si sper ca ma puteti ajuta.mam divort de sotul meu si copilul mi-a fost incredintat mie dar avem autoritatea parinteasca comuna.eu vreau sa plec in spania cu copilul pot sa ii fac pasaportul si sa plec fara semnatura tatalui?va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:41, 6 Februarie 2013
II faceti pasaport si plecati din tara numai cu acordul tatalui sau cu o hotarare a instantei care sa suplineasca acest acord.
Puteti deci apela la instanta daca din rea credinta tatal nu vrea sa va dea acordul.
Vreti sa mergeti in excursie sau cum ?
Nu puteti pleca fara acordul tatalui. Acesta trebuie sa dea o declaratie precum ca este deacord ca minorul sa plece insotit de dvs . Se da la notar in forma authentica. Pentru a I face pasaport aveti nevoie si de acordul tatalui.
Eu am resedit ta in spania .in sentinta de judecatorie spune asa ::stabileste locuinta minoro luí la resedit ta maméi,dispone exercitarea autoritati parientes ti numai de catre mama.incuviinteaza ca tatal sa abia legaturi cu minorul conform programa luí de vizita:o luna
in fiecare an cuprinsa inintervalul iunie augusto.o luna in ani parí in perioada 15 decembrie pana in ianuarie.o luna in ani impari in perioada 1 aprilie pana pe 30 aprilie.obliga para tul la pensie de intretinere in cuantum de 120 leí.fostul sot a facut recurs si sentinta este urmatoarea :modifica in tot decizia si in parte sentinta in sensual ca Dispune ca autoritatea parinteasca Sa se faca de catre ambi parinti.mentine restul dispozitiilor sentinte.irevocabila
aveti nevoie de acordul tatalui.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Februarie 2013
gi-jane2, moderator
Chiar daca in sentí ta puñe ca stabileste domiciliul copilului la resedit ta maméi?

Alte discuții în legătură

Lipsa acord iesire din tara minori Mariasofia321 Mariasofia321 Cum pot pleca cu copii din tară daca in urma divortului prin notar avem custodie comuna si tatăl nu vrea să semneze pt iesirea copiilor din tară ,mentionez ... (vezi toată discuția)
Pasaport minor- suplinire acord tata alexandrabichito1989 alexandrabichito1989 Buna seara as vrea sa ma ajutati.sunt divortata din 2012 copilul mia fost incredintat mie dar custodia este comuna .eu locuiesc in spania cu copilul de 4 ani ... (vezi toată discuția)
Substituire acord părinte călătorie minor în străinătate ghiocelioana ghiocelioana Bună ziua! Doi soţi români divorţaţi în Spania au atribuită exercitarea autorităţii părinteşti împreună asupra minorului lor, născut tot ... (vezi toată discuția)