avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imputernicire pentru reprezentare la succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imputernicire pentru reprezentare la succesiune

Stimati Domni,

tatal meu a decedat acum citeva zile in Bucuresti.
Parintii mei sint divortati din 1998, iar la casa nu a fost efectuat partajul.
Impozitele casei au fost platite de ambii proprietari, in afara de ultimii doi ani, in care a platit numai mama mea.
Eu locuiesc in Italia de aproape 13 ani si, avind familie, precum si alte probleme de o alta natura, nu ma pot deplasa in Romania.
Stiu ca, incepind de la data decesului, exista un termen de 6 luni pentru succesiune.
Cum pot sa fac pentru a fi reprezentata de mama mea?! De care documente am nevoie, cum pot sa procedez si care este costul?!
Pot sa renunt la succesiune in favoarea mamei mele. Cum pot proceda?!
Tatal meu mai are 3 frati in viata. Eu sint singura la parinti. As vrea sa stiu daca si fratii lui au dreptul la succesiune?!

Multumesc.

in primul rand condoleante !
in speta dvs la succesiune veniti dvs ca fiica si mama dvs ca sotie supravietuitoare. FRatii tatalui fac parte din clasa a iia de mostenitori.
trebuie sa ii trimiteti mamei (sau alrtei persoane de incredere) procura speciala sa va poata reprezenta in procedura dezbateriii mostenirii la notariat.
termenul de optiune suceesorala s-a schimbat, e de 1 an, si va sfatui intati sa acceptati partea dvs si apoi sa o donati mamei, pt ca daca renuntati din prima ...deveniti straina de mostenire si nu se stie in viitor ce va fi.
cat costa procura intrebati la ambasada sau consulat unde o sa o faceti.
cat costa succesiunea...numai notarul care dezbate va sti exact si depinde de natura bunurilor care intra in masa succesorala (case, terenuri, actiuni, mobile, obiecte de arta, etc)
Dvs sunteti singura mostenitoare a tatalui dvs. El detine 1/2 din Casa, restul de 1/2 apartine mamei dvs care la data decesului tatalui dvs era divortata. Puteti sa o imputerniciti pe mama dvs La succesiune. Trebuie sa mergeti la consulatul Romaniei sa dati o procura cu copia dupa certificatul de deces cu pasaportul dvs si copie dupa ci ul mamei sau sa aveti datele dansei din buletin.

Fratii tatalui nu au Vocatie succesorala daca dvs nu renuntati la succesiune, daca renuntati la succesiune , nici mama dvs nu are dreptul, iar cita de 1/2 din apartament o culeg fratii tatalui.
Sfatul meu este sa nu renuntati.

@cassy ce sotie supravietuitoare?! Mama este divortata de mult timp.....:O
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Februarie 2013
ContSters250994, utilizator
Puteti mandata pe cineva sa va reprezinte.Mama nu este sot supravietuitor pt. a veni la mostenire. Nici unchii nu au vocatie succesorala.
userii anteriori care au raspuns au dreptate, si imi cer iertare pt greseala. Mie mi-a scapat "amanuntul" important ca parintii erau divortati deci mama nu e sotie supravietuitoare si pe cale de concesinta nu va mosteni nimic de la tatal dvs decat daca dansul i-o fi facut vreun testament care sa nu va incalce dvs rezerva succesorala.
in acest caz se impune acceptarea mostenirii de catre dvs ca unic mostenitor pt a nu mosteni fratii tatatului si apoi faceti cum doriti, ori ca pastrati pt dvs ori ca donati mamei....e decizia dvs ulterioara.
succes
Mama Dv. nu este mostenitoare insa are calitatea de proprietara pe jumatate din imobil.Trebuie sa dati o declaratie de acceptare a succesiunii si, eventuala sa si mandatati pe cineva sa va reprezinte la dezbaterea succesorala.Este importanta sa solicitati apostilarea intrucat potrivit art. 162 din Legea nr. 105/1992 cu privire la reglementarea raporturilor de drept international privat, documentele oficiale întocmite, sau legalizate de catre o autoritate straina pot fi folosite în fata instantelor române numai daca sunt supralegalizate, pe cale administrativ-ierarhica si în continuare de misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Românie, spre a li se garanta astfel autenticitatea semnaturilor .

Alte discuții în legătură

Renuntare la mostenire din partea copiilor aflati in strainatate mugurelu mugurelu Ion moare. La mostenire vin sotia si 3 copii dintr-o casatorie anterioara a acestuia. Un copil se afla in tara, doi in strainatate. Copii sunt de acord sa ... (vezi toată discuția)
Pentru o succesiune sunt 4 moștenitori, toți renunță rămânând ... Ciocan1979 Ciocan1979 Pentru o succesiune sunt 4 moștenitori, toți renunță rămânând 1(mama) dar din păcate unul este în străinătate și nu poate ajunge sub nici o forma ... (vezi toată discuția)
Succesiune aanny2006 aanny2006 Buna seara! cu 1 luna in urma tatal meu a decedat, nu exista testament,mentionez ca am un frate si mama, ma intereseaza daca nu se face succesiunea in cele 6 ... (vezi toată discuția)