avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare suspendare disciplinara in urma primirii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare suspendare disciplinara in urma primirii cererii de incetare cim

x este suspendat disciplinar sa zicem pana pe 13 febr. 2013 cand este convocat la cercetare disciplinara; intre timp, pe data de 4 febr. se primeste la societate cu confirmare de primire cerere de incetare cim ( fara a specifica daca este demisie sau 55b); unitatea inceteaza suspendarea cim disciplinar si ia act de cererea salariatului, incetandu-i cim-ul cu 55 b la data cand s-a primit; este corect?
Cel mai recent răspuns: STAN MARA , utilizator 12:02, 23 Septembrie 2016
Da, este corect .. atata timp cat salariatul a trimis o cerere de incetare a c.i.m.., angajatorul a aprobat-o cu art.55 lit.b C.mun. ... angajatorul s-a declarat în favoarea încetării contractului de muncă,

Incetarea c.i.m. implica si incetarea supendarii c.i.m.
si in situatia data trebuie facut un pv de incetare a cercetarii disciplinare?
Ar trebui sa se incheie un proces-verbal prin care sa se constate ca cercetarea disciplinara a ramas fara obiect, avand in vedere ca a intervenit incetarea c.i.m.
Buna,
referitor la sustinerile dvs, va rog sa ma sfatuiti ...o salariata din institutie e convocata la cercetare disciplinara pentru o fapta care a fost savirsita in 2015 dar acum 09.2016 constatata, respectiv eliberare chitante fara a le opera in registrul de casa si folosirea banilor in interes personal.Se prezinta, recunoaste fapta si restituie suma de bani cu tot dobanda, dar totodata aduce si cererea de demisie fara preaviz cu acea zi. Dupa ce are loc procedura de cercetare, in cuprinsul RAPORTULUI comisia mentioneaza ca ea recunoaste fapta, a restituit suma de bani si luand act de acestea precum si de cererea ei de demisie constata ca cercetarea disciplinara a ramas fara obiect. E ok asa ?
Nu o pot sanctiona disciplinar ca au trecut 6 luni de la fapta DAR imi recuperez prejudiciul prin cercetare si ii incetez CIM in baza cererii de demisie.
@ STAN MARA

Da, este corect cum ati mentionat in mesaj.

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara aijin aijin Buna dimineat. Am o noua problema. Ieri am emis decizie de comisie de disciplina si decizie de suspendare CIM pe perioada cercetarii disciplinare. Astazi ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara in perioada de preaviz nyusziful nyusziful Buna ziua. 4 salariati - bucatari, au decis toti odata sa vina sa isi prezinte demisiile. Fara sa invoce niciun motiv, si nici faptul ca le-am fi incalcat ... (vezi toată discuția)
Concediere absente nemotivate Radoi91 Radoi91 Buna ziua, As avea rugamintea daca ma puteti ajuta cu un raspuns la urmatoarea intrebare. Un salariat care a absentat mai mult de 6 luni de la locul de ... (vezi toată discuția)