avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 361 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... marturie sau nu?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

marturie sau nu?

Eu si sora mea suntem in proces de iesire din indiviziune, am citat-o martor fiindca nu cred ca poate mintii in fata instantei dar ea refuza sa vina sa depuna marturie (in procesul dintre noi este reprezentata de sotul ei), exista un vreun articol in Codul de procedura civila in care sa fie stipulat ca ea imi da tacit dreptate in cazul in care nu se prezinta nici sa confirme si nici sa infirme veridicitatea problemelor?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: victoria_alba , utilizator 14:58, 14 Februarie 2013
Stimată doamnă,

În primul rând, sora dvs nu poate depune mărturie în propriul proces. Fiind parte, poate fi chemată la interogatoriu.

Chestiune precum că vă dă tacit dreptate...Nu se poate pune problema așa. Procesele se câștigă dacă dreptatea este evidentă.

Există Art. 225 Cod de procedură civilă, care prevede:

Dacă partea, fără motive temeinice, refuză să răspundă la interogatoriu sau nu se înfăţişează, instanţa poate socoti aceste împrejurări ca o mărturisire deplină sau numai ca un început de dovadă în folosul părţii potrivnice.


dar nu se interpretează chiar în sensul indicat de dvs.

Împrejurările cauzei se dovedesc prin cumul de probe, iar simpla absență a părții adverse nu este de natură a da câștig de cauză părții adverse, ca principiu.

Cu stimă.
Dacă sunteţi în proces de indiviziune cu sora dvs, ori este parata şi ati citat_o la interogatoriu, absenta ei echivalând cu o recunoaştere a pretenţiilor dvs, ori parat/parate sunt alte persoane şi ati propus ca martor pe sora dvs, în aceasta situaţie lipsa ei la proces nu va ajuta şi nu va crează nici un avantaj.
va multumesc foarte mult, o sa vad ce se va intampla la termenul urmator, chestia este ca eu merg din alba pana in suceava la procese cu martorii dupa mine, ea si martorii ei nu se prezinta deoarece judecatorul spune ca trebuie sa ne confrunte si ne va lua marturia la toti intr-o zi. Eu cat o sa mai merg in suceava si ea o sa ma sfideze? Am serviciu, martorii mei au si ei la randul lor locuri de munca...CAND o sa fim confruntati????
Ultima modificare: Joi, 14 Februarie 2013
victoria_alba, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor mincinos cazandetuica cazandetuica 1.Ce se poate face contra unui martor care semneaza o chitanta de mana la reclamant acasa, nefiind de fata la intocmirea chitantei iar in instanta recunoaste ... (vezi toată discuția)
Neprezentare proces ietam ietam As vrea sa va rog sa-mi spuneti: daca un parat nu se prezinta la proces, proba cu interogatoriul, ce pot face? In cerere n-am specificat judecarea in lipsa. E ... (vezi toată discuția)
Neprezentare la proces LUCY04 LUCY04 Buna ziua. As vrea sa stiu ce se intampla daca nu ma prezint la proces daca am primit citatie pentru interogatoriu, eu fiind data in judecata pentru anularea ... (vezi toată discuția)