avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... martor mincinos
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

martor mincinos

1.Ce se poate face contra unui martor care semneaza o chitanta de mana la reclamant acasa, nefiind de fata la intocmirea chitantei iar in instanta recunoaste acest lucru?
2. Daca reclamantul nu se prezinta pentru interogatoriu la o cerere in pretentii, ce inseamna?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Eyeobs , utilizator 14:13, 25 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Daca recunoaste semnatura in fals in fata completului de judecata, solicitati consemnarea recunoasterii de catre acesta a falsului in inscrisuri sub semnatura privata. De asemeni respectiva proba nu va fi luata in considerare.
Daca reclamantul nu se prezinta la interogatoriu ( conform art.225 din c..p.civ). fara motive temeinice, refuza sa raspunda la interogatoriu sau nu se infatiseaza, instanta poate socoti aceste imprejurari ca o marturisire deplina sau numai ca un inceput de dovada in folosul partii potrivnice.

Cu stima !
Dar daca sa presupunem ca paratul pierde, desi in proces sunt clare declaratiile martorilor ca fiind false. Presupunem ca paratul pierde, deoarece judecatorul favorizeaza reclamantul iar paratul este e constrans sa mai aduca un martor.Poate paratul sa castige la recurs, daca se dovedeste marturia mincinoasa a marotrilor reclamantului ?
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2009
Eyeobs, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pretentii cu martori mincinosi Eyeobs Eyeobs 1.Ce se poate face contra unui martor care semneaza o chitanta de mana la reclamant acasa, nefiind de fata la intocmirea chitantei iar in instanta recunoaste ... (vezi toată discuția)
Marturie sau nu? victoria_alba victoria_alba Eu si sora mea suntem in proces de iesire din indiviziune, am citat-o martor fiindca nu cred ca poate mintii in fata instantei dar ea refuza sa vina sa depuna ... (vezi toată discuția)
Neprezentare proces ietam ietam As vrea sa va rog sa-mi spuneti: daca un parat nu se prezinta la proces, proba cu interogatoriul, ce pot face? In cerere n-am specificat judecarea in lipsa. E ... (vezi toată discuția)