avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Neprezentare proces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Neprezentare proces

As vrea sa va rog sa-mi spuneti: daca un parat nu se prezinta la proces, proba cu interogatoriul, ce pot face? In cerere n-am specificat judecarea in lipsa. E vorba de pretentii pentru o suma de bani returnati, pe care nu-i recunoaste. Inscris nu am, martor nu poate fi fiica mea, iar cea mai relevanta proba este proba audio. Am inteles ca pe aceasta n-o admite instanta, decat la penal. Daca ar veni la interogatoriu, dar sigur nu vine, as avea castig fara alte dovezi. E prima infatisare. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ronaldo83 , utilizator 11:43, 1 Martie 2014
trebuie stiut daca paratul este sau nu in tara.
daca se afla in tara, dar nu se prezinta la interogatoriu, se vor aplica dispoziţiile art 225 c.pr.civ :
Art. 225
Daca partea, fara motive temeinice, refuza sa raspunda la interogator sau nu se infatiseaza, instanta poate socoti aceste imprejurari ca o marturisire deplina sau numai ca un inceput de dovada in folosul partii potrivnice.
dar dak in cazul de mai sus paratul nu este in tara si nu are avocat ce se poate intampla???i se poate da castig de cauza fostei sotii in urma probei cu interogatoriu???ast un raspuns cat mai urgent.multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Martie 2014
ronaldo83, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proba cu interogatoriu contribuabilul11 contribuabilul11 daca reclamantul a solicitat instantei proba cu interogatoriu..eu ca intimat,am dreptul legal sa nu ii raspund?Baza legala (vezi toată discuția)
Martor mincinos cazandetuica cazandetuica 1.Ce se poate face contra unui martor care semneaza o chitanta de mana la reclamant acasa, nefiind de fata la intocmirea chitantei iar in instanta recunoaste ... (vezi toată discuția)
Neprezentarea piritului la interogatoriu folosinta folosinta Ce implicatii sunt daca piritul nu se prezinta la interogatoriu ? Incidentul poate fi folosit in favoarea reclamantului ??Daca da , in ce fel ? (vezi toată discuția)