avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... concubinaj sau casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

concubinaj sau casatorie

O femeie e divortatata are o fata de 4 ani si un baiat de 6 ani ea are 31 si eu 29 ani am si vrem sa fim impreuna.
MIA zis ma vrei sa fim impreuna ori stam in concubinaj sau ne casatorim dar la unul din copii mei minori le faci un certificat de mostenitor si un testament.
TATA e decedat ce am eu cu sora venim pe partea tatalui,dar mama e in viata dupa moartea ei ne revine noua copii.
PROBLEMA ESTE ca eu vreau s fiu cu acea persoana ca sa le fac la unul din copii ei le fac testament cu clauza sa il pot ataca in instanta daca copilul nu ma respecta.
Puteti face testament si il puteti revoca, atat timp cat sunteti in viata, de cate ori doriti.

Testamentul si revocarea lui se face la notar, nu aveti treaba cu instanta.

In instanta vor ataca testamentul, dupa decesul dvs. ceilalti mostenitori de drept, daca se vor considera nedreptatiti.
Consider ca o relatie trebuie sa se bazeze pe respect si incredere, nu sa fie conditionata de testamente sau alte avantaje.
Ar trebui sa va ganditi bine inainte de a incheia acte care, de cele mai multe ori, cu greu se desfiinteaza.
Mai ales ca sunteti foarte tanar, nici 30 ani!
Ultima modificare: Joi, 14 Februarie 2013
Alina Stroila, Avocat
EU fac testament la notariat cu clauza si pot sa il stric la notariat sau instanta daca minorul va face 18 ani si nu mai respecta clauza din testament.
Nu stiu ce intelegeti dvs prin testament.. prin testament ii lasati copilului ceva dupa moartea dvs, ori ( cel putin teoretic) pana muriti mai e. Testamentul il puteti revoca, asta inseamna o simpla declaratie data la notar, nu e nevoie de instanta. Testamentul nu-i cu clauza.
Certificat de mostenitor nu aveti cum sa-i faceti dvs.. ala il da notarul daca acel copil mosteneste pe careva.
Relatia asta a dvs pare conditionata de avere.. si de-o parte si de cealalta asa cum a remarcat si d-na Alina.
AVETI dreptate ce spune doamna de mai sus dar aceasta persoana cu 2 copii care este in divort vrea sa isi refaca viata dar cine o acepta cu copii sa ii faca ceva la unui din copil inscris ori cu aceea persoana sa se casatoreasca sau sa stea in concubinaj.
INTREBAREA este ca daca ne luam si ne casatorim ea poate sa aiba drept peste un timp la ce am eu daca nu le fac la unul din copii testament cu clauza sa fie stricat la notariat.

Alte discuții în legătură

Mostenire - acte intre vii, data deschiderii succesiuni, procedura. silviu35 silviu35 MAMA e in viata nu a facut dezbatere de mostenire are dreptul ea in viata, eu cu sora avem dreptul dupa moartea ei am cu sora un testament si un certificat de ... (vezi toată discuția)
Contract de vinzare-cumparare cu clauza de intretinere intre soti DARSHAN DARSHAN Sunt la a doua casatorie,din prima am doi copii majori,iar din actuala unul de 9 ani.Ce acte trebuie sa fac sa pot sa-i las celui mic si actualei sotii o parte ... (vezi toată discuția)
Impartire avere. akantha akantha as dori un sfat.... parintii vor sa lase situatia averi, lamurita de acum, adica sa decida ei cine primeste ce, (exista un copil al tatalui afara din ... (vezi toată discuția)