avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... COMPENSARE CHELTUIELI PROCES DE PARTAJ
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

COMPENSARE CHELTUIELI PROCES DE PARTAJ

In cadrul unui pr de partaj compensare datoriilor se face pentru tot ce a cheltuit reclamantul sau proportional cu partea de mostenire?
Mai clar s-au achitat 2000 lei taxa de timbru, 2500 onorariu avocat , 1500 taxa expertiza . A-a stabilit pasiv succesoral la 5000 lei si, datorii proprii ale paratului de 9000 lei (fata de mostenire).
Paratul a refuzat o trnzactie pentru care s-a cerut termen, a venit la termen cand si-a adus aminte si a dovedit pe parcursul dezbaterilor un comportament execarbil . Paratul a fost obligat la plata cheltuielilor efectuate de reclamant prin compensare in natura din lotul sau.

Adica pentru ce sume practic tot ce a cheltuit paratul integral toata suma sau proportional cu cota sa parte?

Alte discuții în legătură

Chelt de judecata leusan leusan in cadrul unui proces de partaj succesoral intre 2 mostenitori ,cind piritul refuza calea amiabila si este obligat la plata cheltuielilor de judecata cum se ... (vezi toată discuția)
Simplificare succesiune manuela39 manuela39 Buna ziua, Am deschis succesiunea de pe urma tatalui meu pe rolul unei Judecatorii din alt judet . M-am gandit ca pasii sunt mai simpli si taxele mai mici ... (vezi toată discuția)
Rugaminte nickminatorul nickminatorul Daca sotia mea a introdus actiune de divort,imi trebuie si mie avocat sa ma reprezinte? Daca nu,cheltuielile ei de judecata vor fi suportate de mine? Multumesc ... (vezi toată discuția)