avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... firme de recuperare credite
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

firme de recuperare credite

buna ziua, am intrat si eu in treaba asta cu recuperare credite, doar pentru ca am o problema de acest gen.
eu am 3 credite la 3 banci diferire, dintre care unul este un card de cumparaturi si celelate sunt 2 credite de nevoi persoanale.
cu ratele, m-am descurcat cum am putut pentru ca nu intotdeauna am avut posibilitatea de a plati.
cert este ca am incercat sa tin "mai din scurt"datoria catre banca X,cea la care am creditul cu cea mai mare valoare, celelalte 2 banci mai micute , neglijandu-le.
banca Y la care am cardul de cumparaturi...e iesita din comun...cand am facut eu acest card pe el aveam 2100 lei...acum ca si suma datorata...am aproape 6000 lei...dobanzi peste dobanzi#-o.
banca Z a dat dosarul care o firma de recuperatori...aceasta firma, banuiesc ca m-a actionat in instanta, si spun ei, ca prin ordin judecatoresc au pus propiere pe celelalte 2 conturi.
cand am luat legatura la banca X, acum vreo luna, mi-au spus ca propirea din partea bancii Z , pe contul meu e de aprox5200 ca sa rotunjesc.
astazi vb cu recuperatorii de la banca Y...mi-au zis k propirea din partea bancii Z este de aprox 5300
si cand am luat, tot astazi legatura cu recuperatorii bancii Z...mi-au spus , k tb sa le restitui in jur de 8000 lei...ca sa imi scoata propirile de pe celelalte conturi....si ca o sa imi trimita un desfasurator si o somatie ca sa inteleg de ce suma asta
#-o#-o#-o
eu sincer nu stiu ce sa fac...cum sa procedez....daca din partea celor 2 banci , ma refer la cea cu cardul de cumparaturi si cea cu propirea este corect ceea ce au facut si eu chiar trebuie sa le dau atatia bani...:((
daca ma puteti ajuta cu un sfat....
Aveti proprietati sau bunuri de valoare?
Daca nu, atunci e bine, renuntati sa mai folositi bancile si cu asta basta.
In romania inca functioneaza treaba cu "sarac si curat".
Insa nu va puteti angaja pentru ca va vor popri salariile, nu puteti cumpara nimic pe numele dumneavoastra pentru ca se va executa silit.
Cat daca banca are dreptul sa faca ce a facut scrie in contract, ce penalitati se aplica si cum. mergeti la un avocat.
da, am si eu ca orice om bunuri, iar ideea asta nu prea imi da pace, eu vreau sa rezolv litigiul cu ei...sa pletesc...dar nu sa platesc mai mult la aceste firme, dobanzi si alte cheltuieli...sa am dobanzi la dobanzi, ca asa nu imi place...de aia intreb aici...cum ar trebui procedat...
Puteti incerca o mediere cu ei. Ei pentru a recupera mai repid si mai sigur sumele datorate cred ca ar putea sa renunte la anumite penalitati. Trebuie incercat nu se stie niciodat. Daca nu ori platiti ori ii actionati in instanta. Medierea poate fi gratuita as fi curios sa vad cum decurge un astfel de caz.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Februarie 2013
Cristian Raduta - Birou de Mediator, Mediator
unde ma pot eu interesa daca firma de recuperatori care a pus propirea pe celelalte conturi debitoare m-a actionat in instanta ....?
Pentru cardul de cumparaturi, dobanda e f mare, iar daca nici suma minima nu ati platit-o la timp, in afara de dobanda, aveti si penalitati. Pe calea contestatiei la executare depusa in termen de 15 zile de la data cand v-au pus poprirea, puteti contesta si suma pt care v-au pus poprirea.
Cautati pe wwww.portal.just.ro , dupa judecatoria de domiciliu si numele dvs daca s-a cerut si incuviintat executarea silita pt acele credite.

Alte discuții în legătură

Executare silita v11 v11 Buna ziua. In octombrie 2014 am fost executata silit pentru suma de 6300 lei (reprezentand contravaloarea primita pe un card de cumparaturi )de catre o banca ... (vezi toată discuția)
Probleme bancare kuykpopyk kuykpopyk Am 2 credite neplatite si din 18.12.2013 mi s-au pus poprire executorie pe toate conturile. Am vorbit cu domnul executor si el a zis ca imi poate retine ... (vezi toată discuția)
Poprire recuperatori creante LucianAV LucianAV Buna ziua, Mama mea a avut un credit la o banca oarecare, insa a fost pusa in imposibilitatea de a plati ratele. Dupa o perioada, a fost \"transferata\" la ... (vezi toată discuția)