avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Se poate identifica un om doar dupa poza din buletin ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Se poate identifica un om doar dupa poza din buletin (copie de buletin)

Buna seara,

as vrea sa stiu daca se poate cumva identifica un om dupa poza din buletin(poza preluata de pe o copie de buletin) ,sau dupa acea poza care e in dreapta buletinului unde este scris sexul. (tot de pe o copie de buletin) ?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:52, 23 Februarie 2013
Daca cineva poate identifica un om comparandu-i figura doar cu ''poza'' din dreapta e mai tare ca un spectroscop :)

Ce intelegeti prin poza preluata de pe o copie de buletin? Nu inteleg intrebarea dvs., cum adica preluata?
se scaneaza copia de buletin,apoi din acel fisier obtinut se "decupeaza" virtual imaginea persoanei in sine cu ochi gura etc,si apoi se salveaza intr-un fisier de tip imagine caruia ii se aplica o recunoastere faciala de exemplu, sau acea imagine care contine doar fotografia persoanei este cautata intr-o baza de date care sa contina doar poze dupa carti de identitate.
Calculatoarele executa tot ce sunt in stare oamenii sa le programeze sa faca, dar puneti intrebarea dvs. intr-un forum cu specific IT.
Ce putem noi sa va zicem este ca acea ipotetica baza de date ar fi ilegala.
ilegala daca o detine un om normal dar poate fi legala daca o institutie care are dreptul,sau nu exista asa ceva.
Institutiile care au dreptul au probabil mult mai multe decat banuim noi.
Poate va intereseaza daca posesorul unei carti false de identitate poate fi identificat dupa poza din acea carte; raspunsul este Da, desigur ca exista o baza nationala de date si desigur ca identificarea se poate face dupa o poza scanata.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Februarie 2013
Ares-3, moderator

Alte discuții în legătură

Se poate falsifica o carte de identitate ? ContSters332431 ContSters332431 se poate falsifica ci daca se cunoaste cnpul si seria buletinului? (vezi toată discuția)
Buna seara, as dori sa stiu ce se intampla daca nu am facut buletinul ... Gabriel Mezin Gabriel Mezin Buna seara, as dori sa stiu ce se intampla daca nu am facut buletinul la 14 ani si am deja 18 ani, tin sa precizez ca locuiesc in alta tara care se afla in UE, ... (vezi toată discuția)
Am împlinit recent 18 ani (septembrie anul acesta ). mama, tutorele ... Am77 Am77 Am împlinit recent 18 ani (septembrie anul acesta ). Mama, tutorele meu legal ( divorț, urmat de decesul tatălui ) refuză să mi facă buletin, și am ... (vezi toată discuția)