avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Model cerere insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Model cerere insolventa

Buna ziua. Ma intereseaza si pe mine un model pentru o cerere de insolventa. Sunt o persoana fizica, care a cumparat un pachet turistic de la o agentie de turism. Respectiva agentie era asigurata pentru risc de faliment si insolventa. Cei de la agentia de asigurari mi-au spus ca pot sa imi recuperez banii de la ei doar daca primesc documentele de insolventa. Nu se mai poate lua lagatura cu nimeni de la agentia de turis, am inchis unde aveau sediu si probabil nu mai sunt in tara. Din cate am inteles eu pot sa fac o cerere de insolventa pentru firma respectiva, iar daca tribunalul aproba cererea si trimit documentele la firma de asigurari pot sa-mi recuperez banii. Ma puteti ajuta cu un model de cerere si sa-mi explicati care sunt etapele care trebuiesc parcurse ?
Cel mai recent răspuns: gabi2k , utilizator 04:01, 23 Februarie 2013
(1) Orice creditor indreptatit sa solicite deschiderea procedurii prevazute de prezenta lege impotriva unui debitor prezumat in insolventa poate introduce o cerere introductiva, in care va preciza:
a) cuantumul si temeiul creantei;
b) existenta unei garantii reale, constituite de catre debitor sau instituite potrivit legii;
c) existenta unor masuri asiguratorii asupra bunurilor debitorului;
d) declaratia privind eventuala intentie de a participa la reorganizarea debitorului, caz in care va trebui sa precizeze, cel putin la nivel de principiu, modalitatea in care intelege sa participe la reorganizare.
(2) Creditorul va anexa documentele justificative ale creantei si ale actelor de constituire de garantii.
(3) Daca intre momentul inregistrarii cererii de catre un creditor si cel al judecarii acestei cereri sunt formulate cereri de catre alti creditori impotriva aceluiasi debitor, tribunalul va verifica, din oficiu, la data inregistrarii, existenta dosarului pe rol, va dispune conexarea acestora si va stabili indeplinirea conditiilor prevazute la alin.(1) referitoare la cuantumul minim al creantelor, in raport cu valoarea insumata a creantelor tuturor creditorilor care au formulat cereri si cu respectarea valorii prag prevazuta de prezenta lege.
(4) Daca exista o cerere de deschidere a procedurii insolventei formulata de catre debitor si una sau mai multe cereri formulate de creditori, nesolutionate inca, toate cererile de deschidere a procedurii se conexeaza la cererea formulata de debitor.
(5) Daca s-a deschis o procedura intr-un dosar, celelalte eventuale dosare aflate pe rol, cu acelasi obiect, vor fi conexate la acelasi dosar.

6. prin creditor indreptatit sa solicite deschiderea procedurii insolventei se intelege creditorul a carui creanta impotriva patrimoniului debitorului este certa, lichida si exigibila de mai mult de 30 de zile;


12. valoare prag reprezinta cuantumul minim al creantei, pentru a putea fi introdusa cererea creditorului. Acesta este de 10.000 lei, iar pentru salariati, de 6 salarii medii pe economie;

Cu alte cuvinte puteti inainta aceasta cerere doar daca valoarea creantei e mai mare de 10.000 lei. In caz contrar nu puteti cere insolventa
Gasiti toate detaiile in legea 85 din 2006.
corect si clar raspunsul utilizatorului mediere .... ca sa puteti cere insolventa , trebuie ca debitul dumneavoastra trebuie sa depaseasca un prag al sumei care nu stiu ce valoare este ,...dar va puteti interesa daca au mai fost si alte persoane pagubite , si impreuna sa formulati acea cerere de insolventa (nu stiu daca este valabila varianta aceasta in cazul persoanelor fizice) , cu siguranta suma cumulata va depasii pragul de ...xxx lei !
Suma este de 7200 lei. Daca as mai gasi o persoana pagubita si am face o cerere comuna oare se poate cere insolventa in aceasta situatie ? sau exista vreo varianta de a verifica daca firma respectiva a intrat in insolventa sau sunt incepute procedurile de insolventa ?
cum am spus , nu stiu care este pragul pentru a avea dreptul la cerere de insolventa , asta trebuie sa va interesati dumneavoastra, si nici nu stiu daca este posibila cererea din partea unei persoane fizice , cum este cazul dumeavoastra ! dar cu insolvenenta nu prea faceti mare lucru , si 7200 de lei , este o suma frumusica pentru cei care v-au pagubit ! dar aveti dreputul sa cereti la masa credala acest lucru !!!

data viitoare , cand mai cumparati vacante de la firme sau agentii , cereti , pentru sigurata dumeavoastra , o copie a contractului cu asiguratorul , o copie a politei de aigurare de risc si o copie a lincetei in baza careia funcitoneaza societatea .... orice agentie de turism trebuie sa aiba asa ceva , fara ele nu pot primii licenta de intremediere....dar multa lume nu stie cum sta treaba si cad in palsele hotilor !!! daca va refuza ... clar este o hotie si trebuie sa fugiti ...
A fost ca greu de depistat...Agentia respectiva avea polita de asigurare pentru insolventa si faliment valabila, avea liceenta de functionare aprobata de ministerul turismului si mai avea si 3 site-uri. Deci ...nimic nu dadea de banuit.

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru inscriere la masa credala nico_mirea nico_mirea O societate comerciala cere deschiderea procedurii de insolventa fata de un debitor la data de 28.04.2010. Intra, la randul ei in insolventa, in procedura ... (vezi toată discuția)
Cerere faliment fara pragul sumei ContSters69460 ContSters69460 buna ziua, am auzit pe un post de televiziune o dezbatere despre faptul ca se poate cere falimentul unei societati, fara a mai fi necesar stabilirea pragului ... (vezi toată discuția)
Legea insolvabilitatii! denissecom denissecom Buna seara, Sper ca cineva sa-mi poata da si mie niste raspunsuri la intrebarile mele! Stie cineva cum functioneaza legea sau hotararea Insolvabilitatii unei ... (vezi toată discuția)