avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Refuz medic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Refuz medic

As dori sa stiu si eu daca exista o lege sau o prevedere ceva care sa interzica unui medic sa dea trimitere pentru analize medicale unei femei insarcinate 2 luni la rand. Precizez ca sunt insarcinata, am primit acum o luna o trimitere pentru un set de analize dar mai am nevoie de inca o trimitere pentru altele iar medicul de familie a spus ca nu mai poate sa imi dea trimitere decat dupa 6 luni de sarcina, eu avand acum 4 luni.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: medic2013 , utilizator 16:01, 22 Februarie 2013
Nu exista asa ceva. Reclamati-l la Colegiul medicilor.
Sa va dea ceva in scris ...daca are tupeul ... Cand sunteti refuzata incercati sa mai fie o persoana ..... ca posibil martor.
Faceti o sesizare si la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate.
Medicul de familie va recomanda analize de laborator doar daca el considera necesar acest lucru - ca orice alt medic de altfel. Gratuit, va poate recomanda un set de analize in trimestrul I si unul in trimestrul III de sarcina. Nu i se permite sa va elibereze bilete de trimitere la indicatia altor medici ( de exemplu, ginecolog, in cazul dumneavoastra. Nici Colegiul Medicilor, nici Casa de Asigurari nu pot interveni peste decizia medicului, atata vreme cat acesta o poate justifica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Analizele din perioada de sarcina sunt sau nu gratuite chiar si fara cotizarea la cnas? cez177 cez177 Buna ziua! Am si eu o nelamurire privind gratuitatea analizelor din perioada de sarcina. Medicul ginecolog mi-a spus ca sunt gratuite chiar si fara acea ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicala in timpul sarcinii adutzza adutzza Buna ziua , sunt insarcinata in ultimul semestru de sarcina, mentionez ca nu sunt angajata , nu am asigurare medicala dar nici nu am beneficiat de nimic ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! va rog sa-mi spuneti de ce medicul de familie nu ... cristinapopescu067@gmail.com cristinapopescu067@gmail.com Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti de ce medicul de familie nu mi-a eliberat trimitere pentru analize medicale, fiind recomandate de un specialist si nici ... (vezi toată discuția)