avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Timbru de mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Timbru de mediu

Buna dimineata,

Se pare ca s-a introdus timbrul de mediu, insa intrebarea mea e: poate fi atacat in instanta?

Din cate am citit in lege, eu, ca si om care nu e in domeniu, vad urmatoarele nereguli:
- se tine in continuare cont de capacitatea cilindrica (cand se stabileste pretul gramului de CO2) desi dna ministru sustine sus si tare ca nu
- exista taxa diferentiata intre clasele de EURO; cu alte cuvinte, daca un gram de CO2 de EURO3 costa 20 EURO, cel de EURO4 costa 10 EURO, ca si cum ar fi alt CO2
- din cate vad, actualul timbru de mediu incalca in continuare principiul liberei circulatii a marfurilor in Uniunea Europeana
- se face diferenta intre motorizarea pe benzina si cea pe motorina, timbrul de mediu in cazul motorinei fiind de 1.75 ori mai mare ca cel in cazul benzinei ... ei motiveaza aceasta prin faptul ca se presupune ca motoarele pe motorina polueaza mai mult, insa viata reala nu prea sustine asta (nu cred ca un motor pe motorina va polua mai mult intr-un an decat unul pe benzina deoarece motivul pentur care ne luam motoare pe motorina e consumul redus de carburant)

Eu voi plati in cam o luna de zile timbrul de mediu si imi voi inmatricula masina. Ce credeti, pot ataca apoi statul in instanta ca sa imi recuperez banii?

Alte discuții în legătură

Cat timp pot circula cu masina inmatriculata pe numele fostului proprietar? AnaDemeny AnaDemeny Am cumparat o masina inmatriculata in Romania in 2006, apoi in 2010. La momentul respectiv, nu s-au platit decat accize vamale si acum trebuie sa platesc taxa ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare plãtita (înainte de 15 martie) - dosar de înmatriculare refuzat observ observ Ca sa luam lucrurile în ordinea lor cronologica: [b]08.03.2013[/b] - M-am prezentat la Finanțe pentru calcularea taxei de poluare. Am primit un ... (vezi toată discuția)
Taxa inmatriculare auto krystykv krystykv Buna ziua. Avand in vedere ca Romania a pierdut procesul la curtea Europeana cu taxa de inmatriculare , tot mai trebuie platita aceasta taxa ? Am si eu ... (vezi toată discuția)