avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat pentru alcool - contraventie, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat pentru alcool - contraventie, reducerea termenului de suspendare

Buna,in urma cu 1 luna pe data de 19 Ianuarie mi-a fost suspendat permisul pentru consum de alcool.
Am avut 0,45 la echilotest iar la probele de sangea mia iesit ambele sub 0,80.
Au spus ca o sa imi dea o suspendare intr 90 si 120 de zile.
Ce vreau sa stiu,am vreo sansa sa il recuperez mai repede de 90 de zile?era parca un examen dar am sub 1 an experienta de cand am permisul,ce metode as avea sa il am cat de repede?am nevoie foarte mare de masina.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: enimem , utilizator 14:16, 14 Septembrie 2018
Aveti dosar penal, acesta se solutioneaza fie la nivel de parchet, fie cu trimiterea dvs in judecata, probabil o sa se ceara calculul retroactiv de organul de urmarire penala,conteaza mult timpul scurs de la oprirea in trafic cu prelevarea primei probe biologice.

Art.219/HG1391/2006
.........................................................
(2) Restituirea permisului de conducere se dispune de către şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căreia a fost săvârşită fapta, la cererea titularului, în baza rezoluţiei sau, după caz, a ordonanţei procurorului prin care s-a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărirea penală ori încetarea urmăririi penale, în baza hotărârii judecătoreşti rămase definitive prin care s-a dispus achitarea inculpatului sau prin care procesul-verbal de constatare a contravenţiei a fost anulat ori ca urmare a încetării măsurii de siguranţă prevăzute la art. 112 lit. c) din Codul penal, republicat, cu modificările şi completările ulterioare.
Mia spus politistul ce ma oprit ca in decurs de 90 de zile pana mi se restituie permisul rezolvam cu toate hartiile,mia spus ca trebe sa astept sa vine nush ce hartii de la parchet,sa poata sa imi faca procesul verbal si sa ma duc sa sustin examenut 13 din 15 ca sa nu imi puna inca o luna...
Nu exista un termen pana vi se restituie permisul este vorba de un dosar penal si v-am explicat mai sus cum se procedeaza.
Si am oare vreo sansa sa mi se restituie permisul in 90 de zile?sau dupa ce se termina cu dosarul abia de atunci incep zilele de suspendare pe care o sa mi le dea?
In momentul de fata este vorba de un dosar penal, vorbim de o infractiune,suspendarea de 90 de zile se refera la contraventie,asteptati solutia parchetului.

Alte discuții în legătură

Dosar penal pentru bautura. intrebari ContSters267274 ContSters267274 Buna ziua, dupa cum spune si titlul mi s-a deschis doras penal pentru bautura. Am avut o alcolemie de 0,43 mg/ l, am dat probele de sange, prima tura de ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan - 0.57 etilotest, plata analize, consecinte, pedeapsa BRaul BRaul Buna ziua, am si eu o intrebare poate ma puteti ajuta si pe mine careva, pe data de 03.02.2013 am fost oprit de politia rutiera care au constatat ca am condus ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere cosmin_nasu cosmin_nasu am fost oprit in trafic de politia rutiera am fost testat cu aparatul etilotest acesta indicand valoarea de 0,46 alcool pur in aerul expirat apoi am fost ... (vezi toată discuția)