avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procura la o masina inmatriculata in tara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procura la o masina inmatriculata in tara

Buna ziua.Recent am cumparat o masina inmatriculata in romania direct de la proprietar,inca nu am facut nici un act cu proprietarul deoarece imi este prieten.
La randul meu as vrea sa vand masina am si client pe masina doar ca cumparatorul doreste procura de la proprietar.
As dori sa va intreb in momentul cand se face procura,impozitul la cine merge?la proprietarul din carte sau la cumparator?se face si contract de vanzare cumparare sa se poate radia de la primarie?
Si as mai avea o intrebare?Daca proprietarul de pe carte imi face procura pe numele meu,eu la randul meu cand vand masina pot sa fac si eu procura la alt cumparator sau numai in momentul cand este inmatriculata masina pe mine se poate face acest lucru?Va multumesc anticipat,pt raspuns!!!
Cel mai recent răspuns: stelian_1981 , utilizator 00:10, 24 Februarie 2013
Impozitul pe masina la platit pana acum prietenul dumneavoastra ( cel inscris in cartea de identitate) si il va plati pana la data la care se intocmeste un act de vanzare cumparare si masina va fi radiata de pe numele lui.
Solutia ar fi ca prietenul dumneavoastra ( cel care v-a dat masina) sa faca un contract de vanzare cumparare, fie cu dumneavoastra, fie cu persoana care cumpara acum masina si sa o radieze de pe rolul lui si masina sa treaca pe rolul persoanei care foloseste masina in realitate.
Multumesc pt raspunsul care a venit asa de repede...as dori a va mai intreb inca ceva...
In cazul in care facem procura,cumparatorul daca intra in radar s-au ii vine ceva amenda de la potie,ii vine tot la vechiul proprietar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto fara acte vanzare - cumparare appolodor appolodor stie cineva cum pot radia de la fisc un autoturism pe care l-am instrainat unuei persoane pe care nu o mai gasesc si nici nu ma cauta si nici nu stiu cum se ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare autoturism raulTM raulTM Buna ziua si LA MULTI ANI! Acum 3 luni am cumparat o masina cu contract de vanzare-cumparare si m-am inteles cu fostul proprietar sa ramana masina pe el,sa ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto fara schimbarea proprietarului kkmak kkmak Vreau sa vand un auto(mai exact un Pick-Up Dacia 1.9Diesel) si avend taxa de mediu extraordinar de mare pe langa cat de veche este masina,daca cumparatorul nu ... (vezi toată discuția)