avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Vanzare auto fara schimbarea proprietarului
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Vanzare auto fara schimbarea proprietarului

Vreau sa vand un auto(mai exact un Pick-Up Dacia 1.9Diesel) si avend taxa de mediu extraordinar de mare pe langa cat de veche este masina,daca cumparatorul nu are bani pt.inscrierea ei ,ma gandeam sa fac urmatorul lucru: sa o las pe numele meu dar sa o scot de la taxe si impozite si sa o pun pe numele lui.
1.Se poate face acest lucru?
2.Mai ajung in situatia sa platesc amenzi pt.rovineta,radar,etc.in locul celui care detine auto?
3. In caz ca respectivul nu vine sa o trec pe numele lui intr-un termen x convenit de comun acord,o mai pot radia avand doar actul de vanz./cumparare?
Va Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 07:14, 24 Decembrie 2014
Nu puteti sa o radiati de la taxe si impozite decat daca o vindeti iar cu fisa cartonata se va aplica stampila de la taxe si impozite de la resedinta dumneavoastra cat si de la cumparator pentru inscrierea pe numele acestuia.
Daca o vindeti fara sa inregistrati vanzarea la taxe si impozite nu se va radia nici de la Directia inmatriculari si veti suporta orice amenda care se va inregistra in trafic pe numarul de inmatriculare actual.
Daca cumparatorul nu se prezinta la autoritati pentru radiere puteti folosi contractul de vanzare cumparare in instanta in vederea constatarii vanzarii si radierii.
faci contract de vanzare cumparare, fisa de inmatriculare.
de duci la taxe locale la tine, primesti stamila pe fisa aia, in momentul asta masina o ai scoasa de la impozit.
daca il lasi sa circule cu actele tale, singurul lucru care il risti e sa primesti amenda de rovinieta, daca ala e prins de camerele cnadnr. se contesta in instanta si se castiga, dar poate fi un deranj.
nici un fel de alta amenda nu are cum sa vina, ori este amendat conducatorul auto pe loc, ori, in cazul camerelor fixe radar va vine hartie acasa sa anuntati cine a condus in data de x, in locul y, masina dvs.
cumparatorul o sa mai aiba nevoie de tine in momentul in care i se retin actele in trafic, ca el nu mai are dreptul sa le ridice de la politie.
sa o las pe numele meu dar sa o scot de la taxe si impozite si sa o pun pe numele lui.


Nu exista aceasta posibilitate
Daca lasati bunul mobil pe rolul dvs fiscal,toate obligatiile aferente va revin dvs in calitatea de proprietar
Amenda pe rovinieta revine proprietarului autovehiculului constatat in trafic fara detinere de document
Nu va complicati cu astfel de tertipuri
Incheiati contract de comodat in care precizati ca toate obligatiile de plata aferent auto revin utilizatorului pentru perioada contractual prevazuta si asumata
In cazul incheierii unui contract de comodat se mai face contract de vc?? se mai scoate de la fiscal??? care sunt pasii si conditiile/avantajele unui contract de comodat in principal din punctul de vedere al vanzatorului. Va multumesc
Daca se face contract de comodat nu se mai face si contract de vanzare cumparare .
Prin contractul de comodat folosinta autovehiculului este cedata comodatarului care are obligatia de a folosi bunul respectiv si de a-l restitui, in stare buna, la o anumita data.
Se poate incheia atat la notar cat si prin act sub semnatura privata .
Asigurarea se incheie pe proprietar, amenzile le primeste tot proprietarul iar impozitele le achita tot acesta . Se poate conveni ca acestea sa fie restituite proprietarului de catre comodatar .
Singurul avantaj al vanzatorului este ca se scapa de masina si se obtine o suma de bani mai mare decat in cazul incheierii unui contract de vanzare-cumparare, prin evitarea platii timbrului de mediu . In rest numai dezavantaje .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare masina, omisiune inscriere vanzare pe certificatul de inmatriculare florentz florentz Buna ziua! Ma aflu in urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati: mi-am vandut masina vineri (26.09.2014) si totul a decurs normal cu o singura exceptie, nu ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto taxa recuperata mozesistvan mozesistvan Buna ziua Am o masina pe care as dori s-o vand, dar are taxa de poluare recuperata(peste 1000 euro, deci urmatorul proprietar clar nu o v-a plati). ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto fara inscriere pe noul proprietar Costy S Costy S Buna seara! Vreau sa vand o masina mai veche, iar noul proprietar nu vrea sa o inscrie pe numele lui ca sa nu plateasca timbrul de mediu. Eu vreau sa fac un ... (vezi toată discuția)