avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Am divortat de sotia mea, iar din casatorie nu au rezultat copii. Avem o casa ca bun comun, casa pe care am construit-o cu un credit ipotecar (ipoteca e pe apartamentul parintilor mei). Deci casa nu e grevata de nici un credit. Terenul este concesionat si am aprobare pentru cumparare. Plata ratelor am realizat-o online, direct din contul meu personal, eu lucrand in strainatate. In momentul de fata casa nu valoreaza cat restul de plata la banca (creditul ramas) pentru a schimba ipoteca. Cum putem face partajul astfel incat sa fie corect din punct de vedere etic si legal.
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 16:55, 25 Februarie 2013
Faceti evaluarea activului (valoarea casei) si a pasivului (restul de plata la banca). Unul din dvs preia casa si achita jumatate din diferenta celuilalt (daca activul e mai mare decat pasivul) sau primeste jumatate din diferenta (daca pasivul e mai mare decat activul).

Problema o sa fie cu ipoteca pe apartamentul parintilor. Daca va ajunge casa in lotul sotiei o sa ajunga in situatia in care daca nu plateste la banca sa poata fi executata casa parintilor.

De aceasta, probabil, daca s-ar ajunge la judecata, probabil dvs ati primi casa in lotul dvs
Asa cum am spus creditul ramas de achitat este mai mare decat valoarea casei. Trebuie neaparat sa ajungem la instanta sau se poate rezolva la notariat. Aici ma refer la faptul daca la notar putem primi aceste explicatii.
Puteti face partajul la mediator. Mediatorul va ajuta sa incheiati un acord cu privire la apartament. Prin acord se stabilesc urmatoarele : partea care pastreaza apartamentul , valoarea cu care va fi despagubit cealalta parte cat si modalitatea de plata. Acordul semnat de catre parti autentificat de notar are valoare de titlu executoriu, deci pe baza lui va puteti inscrie apartamentul pe numele dumneavoastra sau al fostei sotii ( asa cum va intelegeti prin acord).
puteti sa mergeti la notar direct daca va intelegeti.

daca apar discutii apelati la un mediator, instanta fiind ultima solutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune casa ipotecata geo19 geo19 in 2007 tatal meu m-a ajutat sa obtin un imprumut la banca prin ipotecarea casei sale.2012 a decedat si as dori sa stiu daca pot pastra ipoteca in continuare ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit ... Mihai Luca Mihai Luca Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit prima casa împreună cu soția. Anul acesta am divorțat, eu vreau sa rămân eu cu ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj amiabil la notar. in 2020 am cumparat cu fostul ... aurora_oprescu2009 aurora_oprescu2009 Divort si partaj amiabil la notar. In 2020 am cumparat cu fostul sot un apartament in valoare de 60.000 euro prin credit ipotecar pe 14 ani. Acum el doreste ... (vezi toată discuția)