avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... timbrul de mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

timbrul de mediu

buna ziua!am o nelamurire referitoare la acest timbru de mediu...am cumparat recent un logan, inmatriculat in ianuarie 2005, am facut contract de vanzare- cumparare cu vechiul proprietar dar nu am inscris masina pe numele meu.cat timp pot circula cu aceasta in situatia in care vechiul proprietar mi-a dat fiscalul iar eu am trecut-o la mine la fisc?va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: rares85 , utilizator 12:14, 5 Martie 2013
Nu ati inscris masina pe numele dvs. la serviciul inmatriculari, dar la financiar inteleg ca ati preluat impozitul.
Puteti circula atata timp cat fostul proprietar, in baza contractului de V/C si a radierii de la financiar de pe numele lui nu radiaza masina si de la serviciul inmatriculari.
Deocamdata circulati cu o masina inmatriculata pe numele fostului proprietar, nu este nici o problema, numai ca daca faceti vreun accident si parasiti locul accidentului, politia il va cauta pe proprietar, si cred ca asta nu-i va fi pe plac.
Altfel, totul este legal.
in baza caror acte poate fostul proprietar sa radieze masina de la serviciul inmatriculari?in cazul unei intetelegeri intre parti putem apela la un act notarial pentru a putea circula fara probleme cu masina pe numele fostului proprietar?multumesc
Daca citeati cu atentie raspunsul meu, va luminati.
Am spus IN BAZA CONTRACTULUI DE V/C SI A RADIERII DE LA FINANCIAR, serviciul taxe si impozite, poate radia masina si de la serviciul inmatriculari..
In acest caz, veti circula cu o masina neinmatriculata si sunteti pasibil de inchisoare.
La notar, puteti intocmi un contract de comodat pentru utilizarea autoturismului in tara si-n strainatate de catre un tert (dvs).
Din pacate raspunsul distinsului domn de deasupra mea nu are nicio legatura cu realitatea.

Proprietarul NU poate radia masina de la serviciul de inmatriculari decat prin:
1. prezentarea actelor si placutelor in original cerand sa se radieze masina sa. Acest lucru nu mai este posibil pt ca deja actele sunt in posesia dvs.
2. prin sentinta judecatoreasca - dar asta se obtine evident in urma unui proces.

Asadar NU riscati in niciun caz sa circulati cu o masina neinmatriculata orice s-ar intampla.

Mergand mai departe si raspunzand la intrebarea dumneavoastra trebuie sa va informez ca exista o "cheie" la intrebarea dumneavoastra. vanzatorul v-a completat pe spatele talonului rubrica referitoare la instrainare? A scris "instrainat catre ... (numele dvs) la data de ... " ?
Daca a scris ei bine mai puteti circula doar 30 de zile de la data instrainarii. Daca va aflati in cazul asta atunci va sfatuiesc ca in cazului unui control sa NU aratati talonul. Spuneti ca l-ati uitat acasa. in felul asta politistul nu va stii ca masina s-a vandut. Daca politistul vede ca talonul este completat, si au trecut 30 de zile de la acea data atunci aceasta fapta este contraventie (deci Nu dosar penal) dar vi se poate ridica talonul, numerele si nu aveti nicio alta solutie decat aceea de a inmatricula masina. Deci este foarte riscant de asta si recomand sa nu aratati talonul si va veti alege doar cu o amenda pt acte.

Daca vanzatorul nu a scris nimic pe talon referitor la instrainare atunci in principiu puteti circula ani de zile cu masina. Dar cu mentiunea sa aveti grija sa nu va fie ridicat talonul (se ridica pt diverse abateri)pt ca dvs nu il veti putea recupera, doar proprietarul.
Puteti circula linistit si fara stres datorita faptului ca cei de la Politie nu comunica cu cei de la impozite. Si astfel nu stie nimeni ca masina s-a vandut.

De asemenea trebuie sa va informez ca exista in dezbatere publica, adica sunt sanse sa se aprobe, un proiect de modificare al codului rutier care poate reglementa problema asta. Adica aia de la impozite sa ii anunte pe cei de la inmatriculari iar cei de acolo sa suspende inmatricularea(dar chiar si asa in proiect se mentioneaza . Lucrul asta se intampla fix in ideea sa nu mai dea nicio portita de scapare pt cei in cazul dvs. Adica dvs nu puteti inscrie masina din cauza taxei imense de poluare pe care va trebui sa o platit pt loganul recent achizitionat si de aici pleaca toate problemele.
Deocamdata nefiind in forma finala nu ne putem pronunta de "ce va fi" asadar toate sfaturile mele de mai sus sunt bazate pe cum merg lucrurile in momentul de fata,
multumesc pentru lamuriri!voiam sa precizez faptul k fostul proprietar nu a mentionat pe talon nimic la rubrica ,,instrainat catre,,!In aceste conditii inteleg k pot circula q masina mai mult timp...in ceea ce priveste acesl proiect de modificare al codului rutier, cand pot afla daca a fost aprobat sau nu?multumesc anticiapt

Alte discuții în legătură

Riscuri neinmatriculare masina imediat dupa cumparare jeoanesss jeoanesss Am o masina cumparata de ceva timp dar pentru ca nu-mi permit sa platesc timbrul de mediu, eu circul in continuare cu actele proprietarului, desi au trecut ... (vezi toată discuția)
Masina inamtriculata inainte de 2007 , anulare timbru de,mediu hino hino Buna ziua. Am cumparat o masina inmatriculata in RO in 2003. Valoarea timbrului de mediu reprezinta aprox 70% din pretul masinii, asa ca am consultant un ... (vezi toată discuția)
Circulatie auto inscris pe numele altuia catalin6916 catalin6916 Buna seara,sunt nelamurit cu o problema:am cumparat o masina de curand(dacia solentza)si am auzit mai multe pareri.cat pot circula cu masina pe numele ... (vezi toată discuția)