avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale srl fara activitate-forfetar de plata din 2009?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

srl fara activitate-forfetar de plata din 2009?

din 2004 care nu a avut nici un fel de activitate, ca sa-l inchid trebuie sa platesc impozitul forfetar din 2009? Eu credeam ca onrc-ul l-a dizolvat, Am vrut sa-mi fac o intreprindere individuala si verificandu-se certificatul fiscal cerut de onrc, s-a constatat ca figurez cu un srl din 2004 care nu a avut nici un fel de activitate. Ducandu=ma ca CF mi s-a spus ca nu pot inchide srl-ul pana nu platesc impozitul forfetar din 2009. Daca nu am acesti bani, ce pot sa fac sa scap de aceasta firma?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 16:11, 27 Februarie 2013
Nu puteti inchide societatea pana cand nu aveti achitate integral obligatiile datorate bugetului de stat. Registrul Comertului nu dizolva societatea pentru neplata impozitului forfetar, organul fiscal este cel care poate initia masuri de executare silita pentru plata acestui impozit.
In concluzie , ca sa nu pierd cei 250 lei taxe ,pe care i-am platit pt infiintarea intreprinderii individuale, trebuie sa achit 2500 lei! Cei de la ONRC nu mai restituie taxele si nici nu pot schimba titularul intreprinderii?
ONRC restituie o parte din taxele achitate in conditiile in care cererea inregistrata se retrage de catre cel care a depus-o. Numai la Registrul Comertului puteti afla amanunte cu privire la aceasta procedura.
In opinia mea daca ati depus cererea de inregistrare a intreprinderii individuale nu mai puteti schimba in cadrul procedurii titularul acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatiile familiare platesc impozit forfetar? tolanita tolanita BUNA ZIUA, AM UN SRL LA TARA,FARA SALARIATI DOAR ASOCIAT UNIC, PENTRU CARE A TREBUIT SA FAC CARD DE CREDIT CA SA PLATESC IMPOZITUL FORFETAR. AS VREA SA IL ... (vezi toată discuția)
Neplata taxei forfetare coroana regala coroana regala Buna ziua, As dori sa stiu ce s-ar intampla daca nu platesc taxa forfetara pe acest an?Am o firma dizolvata prin hotarare judecatoreasca din cauza nedepunerii ... (vezi toată discuția)
Transformare pfa in intreprindere individuala magda.vladoi magda.vladoi am si eu o intrebare. tatal meu are un magazin si functioneaza ca persoana fizica. am inteles ca din cauza unei ordonante din 2008 trebuie sa opteze, pana in ... (vezi toată discuția)