avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit neplata taxei forfetare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

neplata taxei forfetare

Buna ziua,
As dori sa stiu ce s-ar intampla daca nu platesc taxa forfetara pe acest an?Am o firma dizolvata prin hotarare judecatoreasca din cauza nedepunerii situatiei la RC din aprilie 2008 si ma bate gandul sa nu platesc aceasta taxa care nu mi se pare deloc etica .O data ce eu nu am avut nici un fel de activitate de la infiintare nu vad de unde as putea sa dau acesti bani.Am depus la administratie doar declaratiile 100 si 300 conform spuselor domnisoarelor de la informati de acolo.
Prin urmare ..ce se intampla cand nu ti platesti datoriile acestea?Si cam ce penalitati ar exista in cazul intarzierii acestor datorii?
Cel mai recent răspuns: Monica Miron , Consultant fiscal 13:15, 7 Decembrie 2009
creantele fiscale au penalizari de 0,1% pe zi calendaristica

firma este dizolvata judiciar din aprilie 2008 si din cate tin minte forfetarul este din mai 2009....deci ma indoiesc ca va trimite cineva de la administratie somatie de plata
vb cu un contabil ce acte trebuie ( daca trebuie ) depuse in cazul unei firme dizolvate si urmariti sa lichidati si radiati firma de la ONRC
cei de la ONRC ( sediul central ) sunt mai amabili decat cei de la Bucuresti

succes
Exista hotarare judecatoreasca de dizolvare, ceea ce nu inseamna ca este si radiata din evidentele registrului comertului sau la finantele locale. A fost desemnat lichidator pentru definitivarea dizolvarii si implicit radierea ? Legea este ambigua in acest sens si va obliga a achita impozitul forfetar .
daca nu aveti hotararea de radiere de la reg comertului si publicata in MO firma nu este radiata si puteti fi pasibila de plata la forfetar, si trebuia sa depuneti decl 100 in continuare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare societate alin_bv alin_bv Spuneti-mi va rog in momentul dizolvarii unei societati, se poate face impunerea din oficiu pentru impozitul forfetar de catre ANAF chiar daca nu au fost ... (vezi toată discuția)
Dizolvare firma fara activitate de la infiintare prin art 237 din l31/1990 kandy kandy Buna ziua,am un srl care a fost dizolvat din aprilie 2008 prin art 237 alin 1 pct 3 din L31/90 (adica din cauza nedepunerii bilanturilor ).As vrea sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar la societate dizolvata topan.mfg topan.mfg O societate este dizolvata la cererea REg. Comertului, in aprilie 2009 (hotarare ramasa definitiva) Societatea nu a mai depus bilant din 2006, are patrimoniu ... (vezi toată discuția)