avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat pentru trecere pe rosu la semafor
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat pentru trecere pe rosu la semafor

buna ziua,
astazi mi-a fost retinut permisul pt 30 de zile si o am primit si o amenda de 300 ron deoarece domni de la rutiera au zis ca am trecut pe culoare rosie a semaforului. am predat permisul si mi sa dat dovada pt 15 zile pt care am si semnat sa o primesc,insa nu am fot de acord cu suspendarea permisului si nu am semnat procesul verbal si implicit nici nu l-am primit. nu exita filmare pe radare si de asemenea nu au oprit nici martori. credeti ca as avea sanse daca as depune contestatie sa datimi un sfat ...
va multumesc si astept raspuns
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:28, 3 Martie 2013
Daca nu depuneti plingere sigur ramaneti fara permis. Asa ca, ce aveti de pierdut? Sanse sunt depinde de judecator.
mediere a scris:
Asa ca, ce aveti de pierdut?

În situaţia în care pierde procesul, utilizatorul va fi obligat la cheltuieli judiciare către stat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Martie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
@ Gabriela Pintea

Despre ce cheltuieli ar fii vorba ?
Ultima modificare: Luni, 4 Martie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cheltuielile judiciare sunt cheltuielile ocazionate de desfăşurarea unui proces. Ele sunt o instituţie specifică procesului penal şi sunt definite prin dispoziţiile Codului de procedură penală. Începând din data de 15.02.2013, dată la care a intrat în vigoare Legea nr. 76/2012 ce modifică OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, legiuitorul face un prim pas în sensul respectării practicii CEDO în materie şi introduce instituţia cheltuielilor judiciare în litigiile contravenţionale, litigii ce rămân a fi guvernate în rest tot de dispoziţiile Codului de procedură civiă.
Cheltuieli judiciare

Cheltuieli necesare pentru efectuarea:
- actelor de procedura,
- administrarea probelor,
- conservarea mijloacelor de proba,
- retribuirea aparatorului,
- orice alte cheltuieli ocazionate de desfasurarea procesului penal.

In aceste cheltuieli sunt cuprinse si sumele cuvenite martorului, expertului, interpretului.

Cheltuielile judiciare avansate de stat se numesc cheltuieli de procedura, iar cele avansate de parti se numesc cheltuieli de judecata.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oportunitatea depunerii unei plângeri împotriva unui proces verbal de contravenþie cristianrazvan88 cristianrazvan88 Buna ziua, astazi mi-a fost suspendat permisul de conducere si am fost amendat cu suma de 300 de lei cu posibilitatea de a plati 150 lei in 48 de ore, pentru ... (vezi toată discuția)
Pierdere proces de contestatie a contraventiei - cheltuieli de judecata? costels87 costels87 Buna ziua. Daca am depus o contestatie la procesul verbal de contraventie, se ajunge in instanta si pierd, voi fi obligat si la plata cheltuielilor de ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv suspendare permis faresalfares faresalfares Tocmai am revenit acasa cu un proces verbal de suspendare a permisului pe 30 zile pentru culoarea rosie. 1.nu am trecut pe rosu 2.radarul era pozitionat la ... (vezi toată discuția)