avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pierdere proces de contestatie a contraventiei - ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pierdere proces de contestatie a contraventiei - cheltuieli de judecata?

Buna ziua. Daca am depus o contestatie la procesul verbal de contraventie, se ajunge in instanta si pierd, voi fi obligat si la plata cheltuielilor de judecata? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Lkn , utilizator 15:54, 30 Ianuarie 2018
Contestatia la procesul verbal este scutita de plata cheltuielilor de judecata constand in taxa de timbru si a timbru judiciar.
Stiu ca este scutita de taxa de timbru. Intrebam daca IJP angajeaza un avocat pentru a-i reprezenta in instanta iar daca vor castiga va trebui sa platesc si onorariul acelui avocat.

Contestatia la procesul verbal este scutita de plata cheltuielilor de judecata constand in taxa de timbru si timbru judiciar.(nici daca castigati nu aveti cum sa pretindeti aceste cheltuieli de judecata intrucat nu le-ti facut, daca ati apelat la specialist, exista cheltuielile lui de reprezentare in instanta)

Eu intreb doar daca pierd, neapeland la un avocat, pe langa amenda acordata va mai trebui sa peltesc ceva?
In cazul in care pierdeti litigiul, atunci veti fi obligat la plata cheltuielilor de judecata daca acestea sunt solicitate de catre partea care a castigat litigiul.
In speta, daca partea adversa are avocat si castiga litigiul atunci onorariul platit il va putea recupera de la dvs prin prisma cheltuielilor de judecata.

Alte discuții în legătură

Permis suspendat pentru trecere pe rosu la semafor florin1x florin1x buna ziua, astazi mi-a fost retinut permisul pt 30 de zile si o am primit si o amenda de 300 ron deoarece domni de la rutiera au zis ca am trecut pe culoare ... (vezi toată discuția)
Ce am de pierdut daca contest in instanta un proces verbal? dady_carcalete dady_carcalete daca contest in instanta un proces verbal iar rezultatul este in defavoarea mea, am ceva de pierdut??? adica am inteles ca trebuie sa pletesc cheltuieli de ... (vezi toată discuția)
Contestare va0202 va0202 Buna ziua, In cazul in care sunt concediat si consider ca sunt nedreptatit cum trebuie sa procedez ca sa contest decizia? (vezi toată discuția)