avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendare contract pentru CFS
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendare contract pentru CFS

Daca am cerere pentru CFS din partea salariatului pe o perioada de 7 zile sau 20 zile....trebuie sa fac decizie de suspendare a contractului si sa o transmit in revisal?....apoi cand revine din nou decizie de incetare a suspendarii si iarasi revisal???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:28, 27 Februarie 2013
Suspendarea c.i.m in cazul CFS nu este obligatorie prin dispozitiile Codului muncii:

Art. 54. - Contractul individual de munca poate fi suspendat, prin acordul partilor, in cazul concediilor fara plata pentru studii sau pentru interese personale.

Pentru evitarea situatiilor conflictuale cu unii inspectori ITM, se recomanda intocmirea unei decizii de suspendare a c.i.m.
In cazul in care se decide suspendarea c.i.m, aceasta se opereaza obligatoriu in Revisal in termenul prevazut de lege.

La terminarea CFS, se face decizie de incetare a suspendarii si se opereaza in Revisal.
suciugeorgeta


Suspendarea in acest caz este facultativa .. numai daca se decide acordarea CFP cus uspendarea c.i.m., atunci se va completa si tranmsite in REVISAL suspendarea c.i.m. in baza art.54 C.mun.

Daca se face decizie de suspendare, atunci se va emite si decizie de incetare a suspendarii c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare activitate anymaryh anymaryh Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, in cazul in care un salariat solicita 15-20 zile concediu fara plata pt probleme personae, trebuie sa-i fac suspendarea ... (vezi toată discuția)
Concediu fara salar monii23 monii23 Buna ziua trebuie trimis pe Revisal concediul fara salar? si cat timp poate sa fie un angajat in concediu fara salar? ce acte trebuie emise? Multumesc (vezi toată discuția)
Revisal voicusimona voicusimona daca am un salariat in fara plata 20 de zile trebuie sa depun revisal? (vezi toată discuția)