avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... castig de cauza desfacere disciplinara contract de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

castig de cauza desfacere disciplinara contract de munca

Dupa ce mi s-a desfacut ilegal contractul de munca am actionat unitatea in judecata. Azi am vazut pe siteul TMB prima solutie data in cauza, solutie ce este supusa recursului in termen de 10 zile de la comunicare. Inca nu mi-a fost comunicata solutia. Intrebarile mele sunt :
1. de la ce data trebuie sa ma prezint la serviciu pentru reintegrare ?
2. Care este procedura pe care trebuie sa o urmez eu? Dar unitatea ?
3. Trebuie sa astept ca solutia instantei sa fie definitiva ? Sau pot merge si pe aceasta solutie care s-a dat pana acum indiferent daca va fi atacata ?
4.Sunt obligati sa-mi plateasca drepturile banesti din urma daca solutia nu este definitiva ? Eu cred ca da, dar as dori daca se poate si o baza legala pe care sa o pot invoca.

Solutia este asa :

"Amână pronunţarea la data de 12.02.2009. Admite în parte contestaţia. Anulează decizia nr 18/18.04.2008 şi dispoziţia din 18.04.2008. Dispune reintegrarea contestatoarei în postul anterior deţinut . Obligă intimata la plata unei despăgubiri egale cu salariile majorate, indexate şi actualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat de la data comunicării deciziei de concediere (16 mai 2008) şi până la reintegrarea efectivă. Obligă intimata la plata drepturilor băneşti aferente perioadei 29.04.2008 - 25.05.2008.(adica concediile medicale ) Obligă intimata la efectuarea înscrierilor din carnetul de muncă al contestatoarei. Obligă intimata la plata diferenţei de 25% corespunzător sporului pentru ore suplimentare efectuate în anul 2007. Respinge restul cererilor ca neîntemeiate. Cu recurs în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publcă azi 12.02.2009
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:17, 18 Februarie 2009
hotararea trebuie sa fie definitiva si irevocabila
1. Da la data ramanerii hotararii irevocabile te poti prezenta la serviciu.
2. Hotararile judecatoresti pronuntate in prima instanta in litigiile de munca sunt executorii de drept. Ele pot fi puse in executare. (art.289 C.mun. )
:D Multumesc mult elis ;) . B-) Deci. Chiar daca sa admitem ca vor ataca cu recurs hotararea data in prima instanta, acesta e executorie de drept conf art 289 C.m. dar de la ce data ? De la data la care aceasta a le-a fost comunicata sau de la data pronuntarii ? :(
Ultima modificare: Miercuri, 18 Februarie 2009
Krissia ., Alte profesii
Este executorie de drept de a data pronuntarii primei instante.
1.Inteleg ca este executorie doar cu privire la plata drepturilor salariale nu si la faptul ca trebuie sa ma prezint la serviciu ? Ce se intampla daca nu ma prezint la serviciu si sa solicit reintegrarea, pana la data la care hotararea va ramane definitiva si irevocabila ? Ei ma pot da afara pe motiv ca nu m-am prezentat si implicit am absente nemotivate ?
2. Exista un termen ( evident mai scurt nu cel de 3 ani ) in care eu pot sa-i oblig sa-mi plateasca aceste drepturi ? Si daca da m-ar interesa si baza legala :)
Ultima modificare: Miercuri, 18 Februarie 2009
Krissia ., Alte profesii

Alte discuții în legătură

Explicarea unei hotarari judecatoresti Roxana83 Roxana83 Buna ziua , tocmai am aflat pronuntarea intr-un litigiu de munca si nu inteleg in totalitate pronuntarea , mai bine zis daca am castigat reintegrarea cu ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca deea88 deea88 buna seara! A[quot]m si eu o intrebare. Care sunt demersurile pentru un litigiu de munca? (vezi toată discuția)
Reintegarea refuzata Instantlife Instantlife Buna ziua, Iata o problema des intalnita: -se emite decizia de concediere unui angajat cf. 65 CM - angajatul o contesta si castiga in fond. - la cateva ... (vezi toată discuția)