avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1635 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Taxe PFA-taximetrie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Taxe PFA-taximetrie

Buna ziua

Am si eu o nelamurile referitoare la Taxele PFA -taximetrie
Conform legislatie platesti contributie la fondul de pensii 31.3% din venitul net declarat.
Adica daca in declaratie 220 am estimat un venit net de 10.000 / an platesc la CAS 3.130 lei/an. ( asta in cazul in care nu mai am contract de munca partial la o alta societate).
Referitor la contributia la fondul de sanatate in cota de 5.5%, Daca am contact de munca la alta firma de 4 ore, mai trebuie sa plasesc 550 lei/an ?

Inca ceva mai trebuie sa ma duc la Casa de Pensii si sa inchei contact cu ei? sau este de ajuns sa depun la ANAF declaratia 600

Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 12:32, 28 Februarie 2013
Casa de Pensii nu mai incaseaza contributia dv. la pensie,ci ANAF-ul,depunerea anuala a declaratiei 600 fiind suficienta.Asta in cazul in care nu aveti contract de munca in alta parte,situatie in care nu sunteti obligat sa platiti CAS si pt.veniturile din activitatea de taximetrie .Contributia la fondul de sanatate se plateste insa si pt.veniturile din activitatea de taximetrie,chiar daca aveti contract de munca in alta parte,tot la ANAF.
Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2013
carmenbn, utilizator
Ar mai fi de precizat faptul ca CAS nu se plateste la venitul net, ci la suma declarata prin declaratia 600 conform
ART. 296^22 Baza de calcul
(1) Baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale pentru persoanele prevăzute la art. 296^21 alin. (1) lit. a) - e) este venitul declarat, care nu poate fi mai mic de 35% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat şi nici mai mare decât echivalentul a de 5 ori acest câştig; contribuabilii al căror venit rămas după deducerea din venitul total realizat a cheltuielilor efectuate în scopul realizării acestui venit, respectiv valoarea anuală a normei de venit, după caz, raportat la cele 12 luni ale anului, este sub nivelul minim menţionat, nu datorează contribuţie de asigurări sociale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce taxe trebuie platite in cazul unei intreprinderi individuale? programatorcalumea programatorcalumea Buna ziua la toata lume, Sunt programator si vreau sa infiintez o II si sa facturez in Franta o data pe luna. Pe langa asta nu voi fi angajat la nici o ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala-contributii la bugetul statului elena vilculescu elena vilculescu Va rugam sa-mi raspundeti: daca titularul unei Intrprinderi Individuale care nu are inca angajati,obiectul de activitate fiind prestari servicii,poate plati ... (vezi toată discuția)
Model de impozitare pfa in sistem real? cum se calculeaza?? Mihai223 Mihai223 PFA in sistem real are obligatia de plata la pensi 31,5% din VENITUL DECLARAT (adica venitul pentru care doresc sa se asigure) + sanatate 5,5% (din VENITUL NET ... (vezi toată discuția)