avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Data depunerii bilantului pe 2012
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Data depunerii bilantului pe 2012

Buna seara ! Am si eu o nelamurire. In MO este precizat faptul ca situatiile financiare se depun la 120 de zile si 150 de zile de la inchiderea exercitiului financiar,In ultimul mail de la d-voastra se precizeaza ca se depun toate pana la 30 mai
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 13:06, 5 Martie 2013

In Monitorul Oficial 44 din 21.01.2013 a fost publicat Ordinul Ministrului Finantelor nr. 40 /2013
Termenele pentru depunerea situaţiilor financiare anuale la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice sunt următoarele:

"- pentru societăţile comerciale, societăţile/companiile naţionale, regiile autonome, institutele naţionale de cercetare-dezvoltare, 150 de zile de la încheierea exerciţiului financiar;

- pentru celelalte persoane prevăzute la art. 1 din Legea nr. 82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, 120 de zile de la încheierea exerciţiului financiar.

Subunităţile din România care aparţin unor persoane juridice cu sediul sau domiciliul în străinătate, cu excepţia subunităţilor deschise în România de societăţi rezidente în state aparţinând Spaţiului Economic European, depun situaţii financiare anuale pentru exerciţiul financiar încheiat la 31 decembrie la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice în termen de 150 de zile de la încheierea exerciţiului financiar.

Entităţile care nu au desfăşurat activitate de la constituire până la 31 decembrie nu întocmesc situaţii financiare anuale, respectiv situaţii financiare anuale simplificate, urmând să depună în acest sens la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice o declaraţie pe propria răspundere a persoanei care are obligaţia gestionării entităţii, care să cuprindă toate datele de identificare a entităţii: denumirea completă (conform certificatului de înmatriculare); adresa şi numărul de telefon; numărul de înregistrare la Registrul Comerţului; codul unic de înregistrare; capitalul social.

Depunerea la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice a declaraţiilor entităţilor care nu au desfăşurat activitate de la constituire până la 31 decembrie se efectuează în termen de 60 de zile de la încheierea exerciţiului financiar."

3
stie cineva daca exista si pentru anul 2012 un Ordin al MFP cu privire la intocmirea bilantului asa cum au fost in anii trecuti cu unele lamuriri, particularitati ? multumesc
Ordinul Ministrului Finantelor nr. 40 /2013

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate suspendata temporar ddana3511 ddana3511 Buna ziua, Doresc sa intreb daca societatea este suspendata temporar,mentionez ca a avut o perioada in care a activat,trebuie depusa declaratia pe propria ... (vezi toată discuția)
Termen depunere bilant carmen carolina carmen carolina Buna ziua, Care este termenul de depunere al bilantului in cazul in care nu am depus declaratia 100 in decembrie? Stiu ca trebuie sa depun declaratia 101 ... (vezi toată discuția)
Bilant vasilelacramioara vasilelacramioara o societate care in anul 2012 nu a avut activitate pana la ce data trebuie sa depun bilantul pentru anul 2012 pana la 31.05.2013? (vezi toată discuția)